Ingrediente:
Pentru aluat: 300g faina, 2 lingurite cacao, o lingurita praf de copt, 170g zahar, un plic zahar vanilat, 2 oua intregi, un galbenus, un varf de cutit de sare.
In plus: 150g migdale intregi (nedecojite), un galbenus de ou, 2 linguri lapte cald.
Mod de preparare:
Se framanta un aluat din ingredientele pentru aluat, in care se incorporeaza migdalele. Se imparte in trei portii mari, din care se formeaza batoane(suluri) cu diametrul de circa 2,5 cm. Se bat galbenusurile cu laptele, se ung sulurile si se asaza intr-o tava unsa si infainata. In interior se pot adauga bucataele de ciocolata amarule. Se coc aproximativ 20 de minute in cuptorul incins la 180 grade C. Se scot din cuptor, se lasa putin sa se raceasca si se taie oblic felii groase de 1/2-1 cm. Se asaza inapoi in tava cu fata taiata in jos si se mai coc 5-7 minute. Apoi se scot si se lasa sa se raceasca.