Orzul verde - un miracol al lumii vegetale
Continutul plantei verzi in vitamine si minerale:
- de peste 250 de ori mai multa provitamina A decat in laptuca;
- de peste 25 de ori mai mult potasiu decat in banane;
- de peste 11 ori mai mult calciu decat in lapte;
- de peste 11 ori mai mult fier decat in telina;
- de peste 7 ori mai multa vitamina C decat in portocale;
- de peste 10 ori mai multa vitamina B1 decat in spanac;
- de peste 23 ori mai multa biotina (factor din grupul vit. B) decat in lapte;
2000 micrograme SOD (superoxid dismutaza), activ, la o portie de doua grame de orz verde, pudra. Superoxid dismutaza este o enzima proteica activa cu un efect deosebit in vindecarea bolilor, in revitalizarea organismului si in incetinirea proceselor de imbatranire. Aceasta enzima intervine in inactivarea radicalilor liberi oxidril. Dr. Milton Fried afirma ca acesti radicali liberi favorizeaza imbatranirea celulelor si aparitia bolilor. Orzul verde este pana in prezent cea mai bogata sursa de SOD cunoscuta.
Efecte benefice asupra organismului:
- mai putin somn necesar;
- mai multa energie in eforturile fizice, intelectuale, memorie imbunatatita, claritate a gandirii;
- reglarea tensiunii arteriale;
- renuntarea la pilule calmante pentru dureri;
- eliminarea surplusului de greutate in obezitate;
- rezolvarea problemei acneei;
- efect antiinflamator ( superior cortizonului si fenilbutazonei, fara a avea efecte secundare)
- revitalizeaza tegumentul, vindecand uscaciunea acestuia, care insoteste imbatranirea;
- creste potenta sexuala.
Orzul verde este folosit pentru extragerea sucului sau se usuca si se transforma in pudra sub o forma sau alta este folosit in anorexie, anemie, stomatite, cancer, gastrita, ulcer, colita, pancreatita, afectiuni hepatice (hepatita virala si cronica, ciroza), dischinezie biliara, diabet, astm, bronsita, tuberculoza pulmonara, viroza pulmonara, rinita alergica, cardiopatie ischemica, infarct miocardic, hipotensiune si hipertensiune arteriala, astenie, schizofrenie, epilepsie, nevralgie de trigemen, nevralgie faciala, insomnie, artrita, acnee, pistrui, eczeme, ulcer varicos, tromboflebite, hemoragii, fistule perianale, hemoroizi, dismenoree, sterilitate, impotenta sexuala, avitaminoze, alopecie, reumatism articular acut, lombo-sciatica.
Pulberea de orz verde
O doza se obtine amestecand o lingurita (2 grame) de pulbere de orz verde cu 60-75 ml apa sau suc de fructe. Este bine sa folosim o apa de calitate cat mai buna (de preferat apa plata sau apa de izvor dar nu apa minerala carbogazoasa sau ceai). Pentru a pastra integral proprietatile terapeutice ale pulberii din orz verde, nu se va pune in contact cu bauturi fierbinti.
In cazul persoanelor care doresc sa isi mentina tonusul si sanatatea la un nivel foarte bun, a celor ce urmaresc amplificarea vitalitatii, a potentei, a capacitatii de concentrare si focalizare mentala se recomanda administrarea dozei precizate de 1-2 ori pe zi, cu 30 de minute inainte de a manca, pe stomacul gol.
In cazul persoanelor care se confrunta cu afectiuni ce necesita tratamentul cu pulbere de orz verde se va administra cate o doza de 3 ori pe zi (dimineata, la pranz si seara) cu 30 de minute inainte de masa, pe stomacul gol.
Sucul de orz verde
Se administreaza numai pe stomacul gol, doza zilnica fiind de 50 ml de suc proaspat extras. Sucul se consuma in amestec cu 150 ml de apa sau suc de fructe si nu se mananca nimic timp de 30 de minute dupa administrare. Momentul favorabil pentru administrarea sucului este dimineata, dupa trezire. Sucul se va bea lent, cu inghitituri mici, fara graba.

