Lapte de pasare

Lapte de pasare

Ingrediente:
800ml lapte, 150g zahar, 3 oua, razatura de lamaie, vanilie, dulceata.

Mod de preparare:
Intr-o cratita se fierbe laptele, apoi se ia de pe foc si se lasa pe marginea plitei. Se separa galbenusurile de albusuri. Intr-un vas, galbenusurile se amesteca bine cu 100 grame de zahar, cu putin lapte fierbinte, cu vanilia si coaja de lamaie rasa. Se continua amestecarea, adaugand cate putin din restul de lapte. Vasul se tine circa 5 minute pe foc mic, amestecand compozitia continuu, ca aceasta sa nu se afume. In alt vas se pune apa la fiert. Intr-un castron se bat albusurile spuma, apoi se adauga 50 grame de zahar si se bat in continuare pana ce se topeste zaharul. Din aceasta compozitie se ia cate putin cu o lingura si se pune in apa clocotita (astfel ca sa revina pentru fiecare persoana 4-5 bulgari de albus.). Dupa cateva clocote, se scot si se pun in compozitia pregatita. Laptele de pasare se lasa sa se raceasca, apoi se serveste in castronase, sau farfurii de desert cu marginea inalta, peste care se poate adauga dulceata.
Specificul bucatariei franceze

poza R     DANYELLE COOKING CONS SRL
Bucuresti - Romania
Telefon: 0721.825.819
Email:
---------------------------

Preluarea si reproducerea informatiilor publicate pe site-ul www.danyelle.ro se poate face doar cu acordul scris si cu respectarea legislatiei in vigoare.

    TRADE MARK DANYELLE COOKING

 4194948                HAWAII REGISTRATION