Iaurtul

Iaurtul

Ce este iaurtul?

Iaurtul este un aliment usor asimilabil, fiind considerat un adjuvant digestiv foarte bun. in plus, datorita acidului lactic si bacteriilor pe care le contine, el mentine existenta unei flore intestinale binefacatoare. Binefacerea cea mai importanta a iaurtului consta inImage faptul ca el aduce organismului vitamina B si saruri de calciu in proportie ridicata. Proprietatile sale remarcabile sunt, fara indoiala, una din cauzele esentiale ale vigorii si longevitatii popoarelor de pastori din Bulgaria si Caucaz, care consuma din timpuri imemoriale iaurt si lapte batut. Insa este bine sa nu depasim masura, deoarece un exces de acid lactic are, in timp, efect demineralizant. Un pahar de iaurt pe zi constituie o doza convenabila si, in cazul unei cure, aceasta nu se va prelungi mai mult de 10-15 zile pe luna.

Iaurtul este fabricat prin adaosul de bacterii in laptele dulce. Bacteriile consuma astfel zaharul din lapte si elimina acid lactic (acelasi acid care se elimina in muschi, in timpul efortului fizic), care da caracterul acru al laptelui. Anumite bacterii din iaurt produc acizi care distrug bacteriile daunatoare, inclusiv germenii care produc boli.

Consuma iaurt pentru sanatatea tractului digestiv
Intr-un iaurt sanatos, 85% din bacterii sunt microorganisme din familia Lactobacillus. Procentul ramas este, in mare parte, alcatuit din alte tipuri la fel de benefice. Dar, daca luati antibiotice, medicamentele vor distruge, pe lânga bacteriile vinovate de infectie, si pe cele „benefice”. Acest lucru poate duce la aparitia diareii, a crampelor abdominale, a flatulentei si a balonarii, a infectiilor cu fungi, precum si la o absorbtie mai dificila a nutrimentelor.
Iaurtul poate sa previna aceste neplaceri. Cercetatorii americani au descoperit ca pacientii care au consumat, zilnic, 250 de gr. de iaurt au suferit cu 50% mai putin de aceste afectiuni.

Avantajele consumului de iaurt
Iaurtul a fost folosit de secole ca leac popular dar numai in ultimele decenii oamenii de stiinta au descoperit cu adevarat cât de benefic este pentru sanatate. Iata alte beneficii ale consumului de iaurt:

Ajuta la vindecarea candidozei vaginale. Dezvoltarea ciupercilor de tipul Candida Albicans, care traiesc in mod obisnuit in vagin, este stopata de alte microorganisme. Atunci când, din diferite cauze, numarul lor creste, apare senzatia aceea neplacuta de arsura. Un studiu facut in SUA a aratat ca rata aparitiei infectiei a scazut considerabil la femeile care consuma iaurt zilnic.

Protejeaza vezica urinara. Consumul de iaurt poate face diferenta, daca esti una dintre femeile care sufera de infectii urinare recurente. Cercetatorii finlandezi afirma ca femeile care consuma cel putin trei portii de iaurt si brânza pe saptamâna au cu 80% mai putine riscuri sa se imbolnaveasca de infectii urinare.

Intareste sistemul imunitar. Cercetari facute de medici din California au aratat ca doua cani cu iaurt, consumate zilnic, pot creste de patru ori nivelul de proteine produse de celulele albe din sânge (leucocite), care ajuta sistemul imunitar in lupta impotriva germenilor.

Lupta impotriva cancerului. Acihophilus din iaurt nu vindeca neoplasmul, dar s-a dovedit ca ajuta la prevenirea recidivarii tumorilor la pacientii tratati de cancer de vezica urinara. Se pare ca bacteriile benefice impiedica bacteriile distrugatoare sa mai produca substante cancerigene in organism.

Ajuta la intarirea oaselor. Exista multe persoane care au intoleranta la lactoza (adica un deficit al enzimei necesare digerarii lactozei) si de aceea nu pot consuma lapte – deci nu pot beneficia de calciu pentru intretinerea oaselor. Iaurtul poate fi o alternativa usor de asimilat, deoarece microorganismele pe care le contine digera lactoza inainte ca ea sa ajunga in organismul tau. Deci, persoanele cu intoleranta la lactoza pot consuma iaurt fara a mai suferi de balonare sau alte simptome neplacute.

poza R     DANYELLE COOKING CONS SRL
Bucuresti - Romania
Telefon: 0721.825.819
Email:
---------------------------

Preluarea si reproducerea informatiilor publicate pe site-ul www.danyelle.ro se poate face doar cu acordul scris si cu respectarea legislatiei in vigoare.

    TRADE MARK DANYELLE COOKING

 4194948                HAWAII REGISTRATION