Herbes de Provence

Este un amestec de condimente pe baza de chili, folosit mai ales in bucatariile marocana, tunisiana si algeriana, pentru a condimenta carnea fiarta sau fripta, ca atare, sau sub forma de dip (in combinatie cu pasta de tomate). Este un amestec de cateva ierburi aromate mediteraneene si seminte de fenicul, specific regiunii Provence, in sudul Frantei, renumita pentru cultura sa culinara. Specificul provensal este dat de florile de levantica.

Ingrediente:
o lingurita seminte de fenicul, 2 lingurita cimbru de gradina, 2 lingurite oregano, 2 lingurite maghiran, 2 lingurite cimbru, o lingurita flori de levantica, o lingurita rozmarin, o lingurita tarhon, 1/2 lingurita salvie.

Mod de preparare:
Se sfarama semintele de fenicul intr-un mojar. Se combina apoi toate ierburile si se stocheaza intr-un recipient ermetic, la adapost de umezeala, aer si lumina.
Specificul bucatarie franceze

poza R     DANYELLE COOKING CONS SRL
Bucuresti - Romania
Telefon: 0721.825.819
Email: danyelle@danyelle.ro
---------------------------

Preluarea si reproducerea informatiilor publicate pe site-ul www.danyelle.ro se poate face doar cu acordul scris si cu respectarea legislatiei in vigoare.

    TRADE MARK DANYELLE COOKING

 4194948                HAWAII REGISTRATION