Ingrediente:
5 rosii mari si coapte, un castravete, un ardei verde, o ceapa, un catel de usturoi, 200g miez de paine uscata (sau pesmet), 2 linguri cu ulei, 2 linguri cu otet de vin, sare, piper.
Mod de preparare:
- inmuiati feliile de paine (fara coaja) in apa si lasati-le sa se umfle, iar intre timp va ocupati de legume.
- curatati si tocati ceapa si usturoiul.
- taiati ardeiul felii, eliminand semintele.
- opariti rosiile, curatati-le de pielita si de seminte.
- curatati castravetele, taiati-l in doua si scoateti-i si lui semintele.
- puneti toate legumele (cu exceptia unei rosii si a unui sfert din castravete) impreuna cu painea stoarsa, uleiul si otetul, in vasul unui mixer.
- pasati rorul pana obtineti o compozitie omogena.
- gustati de sare si de piper, si puneti vasul la rece doua ore.
- taiati rosia si castravetele cubulete micii. Serviti supa rece, presarata cu rosii si castraveti.
- cand serviti la masa, puteti pune in supa cateva cubulete de paine prajita in unt si ierburi aromate dupa gust: busuioc, tarhon etc.
Specificul bucatariei italiene

