Ingrediente:
600g ficat de gasca, 4 mere mari, 50g zahar, 50g unt, 50ml coniac, sare, piper, brocoli si sparanghel pentru decor.
Mod de preparare:
Spalati si curatati ficatul de nervuri. Taiati-l in felii groase de aprox. 3-4 cm si condimentati cu sare si piper dupa gust. Spalati merele si curatati-le de cotor cu un dispozitiv special, astfel incat fructul sa ramana intreg. Taiati apoi in rondele. Prajiti ficatul intr-o tigaie, fara adaos de ulei, deoarece ficatul de gisca este foarte gras. Turnati coniacul peste ficat si apoi flambati. Dati deoparte. Intr-o alta tigaie, topiti untul si adaugati zaharul, amestecand pana la dizolvare. Prajiti feliile de mar in untul cu zahar, pana se caramelizeaza.
Pentru a servi, puneti pe farfurie cateva felii de ficat si 4-5 felii de mere. Turnati deasupra putina zeama ramasa de la prajirea ficatului.

- Retete Internationale
- Accesări: 4023