Ingrediente:
un purcel de lapte (se poate inlocui cu pulpa capac), o lingura de untura, bere neagra, un catel de usturoi, sare, piper macinat, maghiran, cimbru, rozmarin, seminte de mustar pisate, un mar.
Mod de preparare:
Se amesteca usturoiul zdrobit cu condimentele si se freaca bine purcelul pe dinauntru. Se unge cu untura pe dinafara, se desface botul, se propteste cu un betigas, se asaza in tava, apoi se da la cuptor. Dupa ce se topeste untura de pe purcel, se unge cu bere si cu o bucatica de soric si se lasa la cuptor pana se rumeneste. Daca nu aveti untura, puteti inveli purcelul cu fasii subtiri de slanina. Soriciul va fi mereu hidratat si nu va crapa. Se scoate purcelul pe o tava, sau tocator, se taie capul cu barda ca sa iasa aburii si sa nu se inmoaie friptura, se taie felii de-a curmezisul, se asaza pe o tava. Optional, se poate adauga un mar in gura purcelului. In felul acesta, se poate pregati numai purcelul de lapte.