Ingrediente pentru 2-3 portii:
o crenguta de rozmarin tocata (doar frunzele), 500g creveti decorticati, 3 linguri unt, 5 catei usturoi zdrobiti, o lingura curry, 1/2 cana vin alb, o lingura sos Worcestershire, o lingurita piper.
Mod de preparare:
Se incalzeste o tigaie mare, se adauga unt, se inclina tigaia ca sa se intinda untul topit pe suprafata ei. Se adauga usturoiul, se prajeste un minut. Intre timp, se presara curry peste creveti. Crevetii se adauga in tigaie si se lasa 4-5 minute, amestecand ocazional, pana ce prind o culoare roz. Se scot din tigaie, se transfera pe un platou, se acopera si se lasa la cald. Se adauga restul ingredientelor in tigaie si se soteaza 3 minute, pana ce lichidul isi reduce volumul la jumatate. Sosul ramas se toarna peste creveti.
Se serveste alaturi de orez cu bob lung si frunze de salata.
Specificul bucatariei englezesti