Croissant

Ingrediente:
o lingura lapte (pentru uns), un ou batut (pentru uns), 7,5gr drojdie uscata, 200g unt la temperatura camerei, 2 linguri zahar pudra, o lingurita sare, 350 grame faina , un ou, 30 ml apa calduta, 115 ml lapte caldut.

Metoda de preparare:
Mai intai de toate se incalzeste cuptorul la 200"C.
Intr-un vas se pun: oul, 30g unt, faina, sarea, zaharul si drojdia. Se amesteca cu o lingura din lemn sau plastic apoi se adauga laptele si apa, turnand cate putin. Se amesteca bine, pana cand se omogenizeaza, formand o coca elastica. Se acopera si se lasa la dospit. Dupa dcrestere( ar trebui sa-si dubleze marimea) se pune coca pe o suprafata pudrata cu faina si se repeta operatia de framantare, pana devine elastica. Se pune din nou in castron, se acopera si se lasa la rece cca. o ora. Se pune din nou pe suprafata pudrata cu faina si se intinde o foaie de 50 x 20 cm.
Untul ramas se imparte in trei portii egale. Folosind o portie de unt, se imprastie in gramajoare mici pe 2/3 din suprafata aluatului, lasand partea de jos libera, precum si 1 ½ cm inainte de margini. Se impatureste aluatul in 3, invelind prima data partea de jos, fara unt, impaturind apoi partea de sus peste. Se sigileaza marginile si se apasa aluatul, se lasa 10 minute la frigider apoi se intinde din nou cu sucitorul, se intinde a doua parte de unt urmand pasii de mai sus, se intinde iar foaia si se pune ultima parte de unt in gramajoare peste aluat (urmand aceiasi pasi) si se lasa 30 de minute la frigider. Aceasta operatie de impaturire repetata a aluatului, se numeste "turare"
Se scoate de la frigider si se intinde un aluat de 50 x 30 cm, se taie pe jumatate in lungime, apoi pe latime in mai multe bucati egale. Fiecare bucata rezultata se taie pe diagonala petru a obtine cate 2 triunghiuri. Se ia cate un triunghi, se unge cu amestecul format din oul batut cu o lingura de lapte, apoi se ruleaza pornind de la latura cea mai mare a triunghiului, dand forma unei semilune. Se unge deasupra cu ou si lapte. Se pune hartie de copt in tava, se adauga croissantele si se lasa sa creasca intre 30 de minute si o ora, apoi se coc la cuptor 15-20 de minute, pana devin aurii. Croissantele se pot umple cu diverse topinguri, cum ar fi: gem, ciocolata, creme dulci, branza, etc.
Specificul bucatariei franceze

poza R     DANYELLE COOKING CONS SRL
Bucuresti - Romania
Telefon: 0721.825.819
Email: danyelle@danyelle.ro
---------------------------

Preluarea si reproducerea informatiilor publicate pe site-ul www.danyelle.ro se poate face doar cu acordul scris si cu respectarea legislatiei in vigoare.

    TRADE MARK DANYELLE COOKING

 4194948                HAWAII REGISTRATION