Ingrediente:
200g faina pentru cozonac, 100g unt (82% grasime), 8 linguri zahar brun, o banana, 2 oua, 5 linguri stafide, 10 caise uscate, 5 smochine uscate, fulgi de migdale.
Mod de preparare:
Incalzaste cuptorul la 160 oC. Unge cu unt o tava de cozonac si tapeaza fundul cu hartie de copt. Pune faina intr-un castron, adauga untul si amesteca pana aluatul este omogen si are aspectul unor firimituri. Adauga zaharul si amesteca.
Intr-un alt vas, bate ouale cu telul, adauga fructele uscate si banana. Adauga amestecul la cel cu faina si omogenizeaza. Aseaza aluatul in tava si presara deasupra fulgi de migdale. Pune la cuptor timp de 1 ora. Verifica daca este gata cu ajutorul unei scobitori. Daca nu ramane coca pe scobitoare cozonacul este copt. Daca iti place cozonacul mai dulce poti sa il presari cu zahar pudra atat timp cat este inca cald.
Lasa la racit in tava timp de 10 minute, apoi scoate din tava si aseaza pe un fund de lemn. Dupa ce s-a racit complet, indeparteaza hartia de copt si feliaza.

