Banane cu nuca de cocos

Banane cu nuca de cocos

Este un desert usor, foarte aromat si extrem de gustos, tipic bucatariilor din sud-estul Asiei. Reteta se prepara rapid si place atat copiilor, cat si adultilor.

Ingrediente:
4 banane ferme, de dimensiune medie (circa 800g in total), decojite si taiate in jumatate, pe lungime faina, 2 oua, batute, o cana miez de nuca de cocos deshidratat, 2 linguri pesmet, ulei, pentru prajit, 100 g zahar brun, 110 g zahar alb tos, 125 ml apa, 340 g lapte de cocos, din cutie, o lingura amidon, o lingurita de coaja rasa de lime, o lingura apa, 20 g unt.

Mod de Preparare:
Se amesteca intr-un castron mare pesmetul si miezul de nuca de cocos.
Se tavalesc jumatatile de banane prin faina, se scutura de exces, se dau prin ouale batute, apoi se tavalesc prin mixtura de pesmet si miez de nuca de cocos.
Se combina, intr-o craticioara, zaharul brun si cel alb cu 125 ml apa, pe flacara medie. Se amesteca, fara a da mixtura in clocot, pana ce se dizolva zaharul. Se da apoi in clocot si se fierbe amestecul 8 minute, sau pana cand capata o culoare bruna.
Intre timp, se adauga uleiul intr-o tigaie mare, astfel ca sa formeze un start inalt de 5 cm. Se lasa sa se incinga bine, apoi se adauga jumatatile de banana si se prajesc pana ce se rumenesc usor. Se scot cu o spumiera si se scurg pe prosoape de hartie.
Specificul bucatariei tailandeze

poza R     DANYELLE COOKING CONS SRL
Bucuresti - Romania
Telefon: 0721.825.819
Email:
---------------------------

Preluarea si reproducerea informatiilor publicate pe site-ul www.danyelle.ro se poate face doar cu acordul scris si cu respectarea legislatiei in vigoare.

    TRADE MARK DANYELLE COOKING

 4194948                HAWAII REGISTRATION