Ciorba ardeleneasca de vacuta

Ciorba ardeleneasca de vacuta

Ingrediente pentru 5-6portii:
450g came sau rasol de vita, 60g ceapa, 100g morcovi, 100g telina si albitura, 50 ml ulei, 50g ardei gras, 100g varza alba, 100g rosii proaspete sau in bulion, un ou, 100g smantana, o lingura de faina, sare si suc de lamaie dupa gust, o legatura mica de patrunjel.

Mod de preparare:
Carnea se spala, se taie in doua-trei bucati si se pune la fiert in apa rece si putina sare. Se spumeaza si se fierbe pana ce carnea este moale/frageda. Ceapa se taie marunt, iar morcovul, telina si albitura se vor taia cuburi, cam cat boaba de mazare. Se calesc in putin ulei cu apa sau supa de came si se adauga in oala in care fierbe carnea. Dupa 5-6 minute se adauga varza taiata si ardeiul gras taiat marunt. Carnea se scoate, se taie cubulete si se pune la loc in ciorba. Cand toate ingredientele sunt patrunse (aici morcovul dicteaza, adica daca este moale si aproape fiert), se adauga rosiile decojite si taiate cubulete. Oul se bate, se amesteca cu smantana si faina, se dilueaza cu putina supa fierbinte de la ciorba apoi se adauga in ala, in fir subtire. Se amesteca si se mai lasa cateva minute la foc moderat.
Se potriveste gustul cu sare si suc de lamaie, iar inainte de servire se adauga patrunjelul spalat si tocat marunt.

poza R     DANYELLE COOKING CONS SRL
Bucuresti - Romania
Telefon: 0721.825.819
Email:
---------------------------

Preluarea si reproducerea informatiilor publicate pe site-ul www.danyelle.ro se poate face doar cu acordul scris si cu respectarea legislatiei in vigoare.

    TRADE MARK DANYELLE COOKING

 4194948                HAWAII REGISTRATION