Berebere

Berbere sau berebere apartine bucatariei traditionale etiopiene ce combina elemente arabe si indiene rezultand mancaruri foarte aromate si condimentate.

Ingrediente:
2 lingurite seminte de chimion, 4 cuisoare intregi, 3/4 lingurita seminte de cardamom verde, 1/2 lingurita boabe de piper nebru, 1/4 lingurita boabe de enibahar, o lingurita seminte de schinduf, 1/2 lingurita seminte de coriandru, 8-10 ardei iuti rosii uscati, 1/2 lingurita de ghimbir proaspat ras sau o lingurita de ghimbir uscat pudra, 1/4 lingurita pudra de curcuma, o lingurita sare, 2 1/2 linguri de boia dulce de ardei, 1/8 lingurita de scotisoara pudra, 1/8 lingurita de cuisoare pudra.

Mod de preparare:
Se ia o tigaie si se pune la foc mic. Se adauga chimionul, cuisoarele intregi, cardamomul, piperul negru, boabele de enibahar, schinduful si coriandrul si se lasa pe foc cca. 2 minute, amestecand permanent. Se ia tigaia de pe foc si se lasa sa se reaceasca 5 minute.
Se ia un mojar si se piseaza condimentele din tigaie la care se adauga ardeii iuti uscati.
Se amesteca apoi totul cu condimentele ramase si se depoziteaza intr-un recipient inchis ermetic, la adapost de lumina, aer si umezeala.
Specificul bucatariei etiopiene

poza R     DANYELLE COOKING CONS SRL
Bucuresti - Romania
Telefon: 0721.825.819
Email: danyelle@danyelle.ro
---------------------------

Preluarea si reproducerea informatiilor publicate pe site-ul www.danyelle.ro se poate face doar cu acordul scris si cu respectarea legislatiei in vigoare.

    TRADE MARK DANYELLE COOKING

 4194948                HAWAII REGISTRATION