Ingrediente:
Blat: un ou, 250g zahar pudra, 250g miez de nuca prajit si tocat, 2 linguri cacao, putin lichior de cacao,cafea sau esenta de rom.
Crema: 200g unt, 50 g zahar pudra, 2 linguri ness, 3 galbenusuri.
Ornament: nuca de cocos sau miez de nuca macinat.
Mod de preparare:
Se amesteca zaharul cu miezul de nuca, cacao, oul batut si lichior(20 ml) si se omogenizeaza compozitia. Pe o folie de staniol sau hartie pergament se intinde cu mana o foaie groasa cam de 5 mm, se pune pe o tava si se coace blatul.
Peste foaia de blat, se intinde un strat de crema si se ruleaza cu ajutorul foliei de staniol, sau a unui prosop de bucatarie.
Dupa ce se ruleaza se presara cu cocos sau miez de nuca si se ruleaza imediat in folie de aluminiu si se pune la rece. Cand se scoate de la frigider se portioneaza si se serveste imediat.
Specificul bucatariei franceze

