Pate de foie gras

Ingrediente:
un ficat gasca (cca 800gr), o lingurita cu sare de mare, 1/2 lingurita piper negru macinat, 1/4 lingurita nucsoara (proaspat razuita), o lingura coniac, lapte, o lingura rasa sare mare de mare.

Mod de preparare:
Se acopera ficatul cu lapte in care am dizolvat sarea mare de mare. Se lasa 1-2 ore la frigider. Se scoate ficatul din lapte si se lasa 15 minute la temp. camerei. Se curata ficatul de vene, pielite si orice zona de culoare gri-verzui (daca exista). Se taie cuburi de 2 x 2 cm, folosind un cutit incalzit. Ficatul se poate pune si bucati mari in vas, apasandu-l usor sa se potriveasca uniform.
Se condimenteaza cu cu sare de mare, piper si nucsoara. Se stropeste cu coniac, apoi se aseaza intr-un vas ceramic termorezistent (terrine) si se lasa la frigider cca. o ora ca sa se marineze.
Puneti intr-o tava o farfurie cu fata in jos. Umpleti tava cu apa fierbinte pana la jumatate. Asezati vasul ceramic pe farfurie (baza ei sa ajunga in apa). Puneti capacul pe vas (sau folie de aluminiu).
Lasati la copt, timp de 40 minute, la 100C.
Scoateti vasul din cuptor si luati cu o lingura cat mai mult din grasimea de deasupra (nu arunati grasimea, pastrati-o pentru gatit).
Puneti folie de plastic pe vas, asezati deasupra un carton decupat dupa forma vasului si apoi asezati o punga umpluta cu ceva greu (sare, fasole, pietricele etc). Dati vasul la frigider 24 ore.
Am asezat pateul/terina de foie gras pe felii de paine prajita, iar deasupra am adaugat dulceata de ceapa rosie (chutney d'oignons rouges).
Specificul bucatarie franceze.

poza R     DANYELLE COOKING CONS SRL
Bucuresti - Romania
Telefon: 0721.825.819
Email: danyelle@danyelle.ro
---------------------------

Preluarea si reproducerea informatiilor publicate pe site-ul www.danyelle.ro se poate face doar cu acordul scris si cu respectarea legislatiei in vigoare.

    TRADE MARK DANYELLE COOKING

 4194948                HAWAII REGISTRATION