Acest sos-pasta se asorteaza foarte bine cu creveti, carne de pasare si legume, mai ales in mancarurile ce contin si lapte de cocos.
Ingrediente:
o lingurita seminte de schinduf, 10 pastai de cardamom verde, 6 cuisoare, 2 lingurite de pudra de curcuma, 2 lingurite sare, 4 catei de usturoi pisati, 5cm bucata de radacina de ghimbir data prin razatoare, 50g frunze de menta, 50g frunze de coriandru, un ardei gras mic si verde, tocat marunt, 50ml otet de mere, 120ml amestec de ulei de floarea-soarelui si de susan
Mod de preparare:
Se inmoaie in apa rece, peste noapte, semintele de schinduf. A doua zi se zdobesc usor pastaile de cardamom, cat sa se intredeschida, si se frig, fara ulei, impreuna cu cuisoarele, pana ce incep sa-si dezvolte aromele. Se scot semintele de cardamom din pastai si se macina impreuna cu cuisoarele, dupa care se amesteca cu sarea si pudra de curcuma. Se scurg semintele de schinduf, se pun intr-un blender impreuna cu usturoiul, ghimbirul, menta, coriandrul, ardeiul verde si otetul. Se mixeaza pana se obtine un piure la care se adauga mixtura de sare cu condimente. Se amesteca bine. Se incinge uleiul intr-o tigaie. Se adauga pasta si se incinge pana ce apar bule de ulei, apoi se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se transfera pasta intr-un recipient curat, deasupra caruia se toarna putin ulei, dupa care se inchide ermetic. Uleiul va actiona ca un conservant si va pastra culoarea amestecului. Se depoziteaza intr-un loc ferit de lumina, la rece, astfel va rezista 2-3 saptamani.
Specificul bucatariei indiene

