Ingrediente:
O ceapa, 140gr de carne de porc (taiata in bucati subtiri), un morcov (taiat in jumatati de rondele de 1cm grosime), 2 cartofi de marime potrivita (curatati de coaja si taiati in patru), o lingurita pulbere de ghimbir, o lingura ulei, 2 linguri zahar, 2 linguri sos de soia, 2 linguri sake (sau vin alb), 240 ml apa sau supa (pentru aroma, preferabil sa fie de peste), 3 linguri cu mazare fiarta.
Mod de preparare:
Se calesc in ulei ceapa, carnea de porc, morcovul, cartofii pentru 3-4 min. Separat, praful de ghimbir, zaharul, sosul de soia, vinul si supa se amesteca si se adauga peste carnea si legumele calite si se lasa pe foc pana se absoarbe aproape tot lichidul. Se adauga mazarea, se amesteca usor si se inchide focul.Se serveste fierbinte, in castronele.
Specificul bucatariei japoneze