Macrou cu curmale

Macrou cu curmale

Ingrediente pentru 4 portii:
un macrou intreg (cc. 1 kg), 100g faina, 150g migdale decorticate, 24 de curmale, un galbenus de ou, o lingura zahar, 2 cm bucata ghimbir ras, o rosie coapta taiata rondele, pentru ornat, 30g unt, 3 linguri lei de masline, sare, piper negru macinat.

Mod de preparare:
Se gateste faina in putina apa cu sare, timp de 20 de minute, la foc mic, amestecand constant. Se ia apoi de pe foc si se adauga zahar, sare si piper si jumatate din ghimbir. Se lasa amestecul sa se raceasca pana devine caldut, apoi se adauga galbenusul de ou. Intre timp, se pun migdalele la prajit intr-o tava de cuptor, la 160 C, se indeparteaza cojitele, se toaca si se amesteca cu mixtura de faina. Se scot samburii din curmale care se umplu apoi cu mixtura de faina. Se despica pestele, se curata si se spala. Se umple cavitatea cu curmalele umplute si cu restul mixturii de faina. Se inchide burta macroului folosind scobitori si se asaza pe un platou termorezistent. Se asezoneaza cu sare, piper negru, ulei de masline si restul de ghimbir. Se toarna peste peste 1/4 cana apa si se da platoul la cuptor, la 180 C, timp de 40 de minute.
Se serveste ornat cu restul de curmale, verdeturi si rondele de rosie.
Specificul bucatariei egiptene

poza R     DANYELLE COOKING CONS SRL
Bucuresti - Romania
Telefon: 0721.825.819
Email:
---------------------------

Preluarea si reproducerea informatiilor publicate pe site-ul www.danyelle.ro se poate face doar cu acordul scris si cu respectarea legislatiei in vigoare.

    TRADE MARK DANYELLE COOKING

 4194948                HAWAII REGISTRATION