Lasagna Bolognese

Lasagna Bolognese

Ingrediente:
- foi lasagna (pentru 2 straturi la baza si 2 straturi la suprafata.
- sos bolognese
- smantana
- faina
- mozzarella
Pentru sosul bolognese:
pentru 10 portii de sos (cca. 250g/portie)
- 2 cepe albe, tocate marunt,
- 2 morcovi rasi pe forma mica,
- 150g radacina de telina rasa pe forma mica,
- 1,6 kg de carne de vita tocata,
- 400g carne de porc tocata,
- 30g busuioc proaspat
- 150ml vin alb demidulce
- sare
- 2,5kg rosii in bulion, pasate
- 100ml ulei de masline pt. gatit

Mod de preparare:
Foile de lasagna se fierb la foc iute cca. 6-8 minute. Se scot in apa rece si se lasa la scurs.
Sosul bolognese se prepara astfel:
legumele se calesc in ulei, pana ce se inmoaie, apoi se adauga carnea. Trebuie rumenita bine si sa avem rabdare, deoarece carnea isi va lasa zeama. Este important sa avem focul iute.
Cand carnea este calita, adauga rosiile in bulion pasate la blender, busuiocul, iar dupa 2-3 minute adaugam vinul. Sarea o vom adauga catre final, cand este aproape gata.
Sa retineti ca la sosul bolognese nu se pune niciodata foi de dafin, cimbru, bulion sau alte ingrediente in plus fata de este mentionat mai sus. Nu se adauga vinul inaintea rosiilor, deoarece sosul va avea gust acrisor.
Este un preparat clasic, din bucataria italiana.
Cand sosul este gata, putem monta lasagna in tava.
Punem mai intai doua straturi de foi de lasagna, acoperind si marginile tavii. Adaugam un strat de compozitie de sos, un strat subtire de mozzarella ( rasa pe razatoarea mare), apoi alte doua straturi de foi. Deasupra adaugam o amestecul de smantana si faina. Uniformizam compozitia si lasam la cuptor cca. 20 minute, la 180" C - 200" C.
Nota: lasagna se poate monta si in straturi, asa cum se vede in imagine.

 

poza R     DANYELLE COOKING CONS SRL
Bucuresti - Romania
Telefon: 0721.825.819
Email:
---------------------------

Preluarea si reproducerea informatiilor publicate pe site-ul www.danyelle.ro se poate face doar cu acordul scris si cu respectarea legislatiei in vigoare.

    TRADE MARK DANYELLE COOKING

 4194948                HAWAII REGISTRATION