Fasolea rosie este foarte bogata in antioxidanti si este situata in topul primelor cinci plante ce contin antioxidanti. Are in componenta o substanta ce distruge celulele canceroase. De aceea este un inamic redutabil al cancerului de colon si de plamani, si ajuta organismul in lupta impotriva infectiilor, la vindecarea ranilor, la reglarea nivelului de enzime si de hormoni din organism.
Fasolea rosie poate fi consumata in orice combinatie dorim si este recomandat ca de trei ori pe saptamana sa o introducem in alimentatie, fie sub forma de salata, fie ca garnitura, sau pur si simplu simpla incalzita si condimentata.
Fasolea cu boabe rosii contine glucide ce fac parte din categoria zaharurilor “bune”, care nu influenteaza in mod negativ valorile glicemiei, asa cum se intampla in cazul altor alimente bogate in carbohidrati.
Fasolea boabe rosie are un indice glicemic scazut, de numai 35%.
Indicele glicemic (IG) este un sistem de masurare al carbohidratilor, pe o scara de la 0 la 100, in functie de efectul alimentului ingerat asupra nivelului de zahar din sange. Este un indicator care masoara viteza cu care un anumit tip de carbohidrat ajunge in sange si influenteaza nivelul de zahar.
Fasolea boabe rosie este o sursa valoroasa de vitamine, cum sunt A, C, E, K, PP, complexul de vitamine B si de minerale (potasiu, seleniu, calciu, fier).Ea mai contine fibre de cea mai buna calitate. Doua lingurite de fasole rosie va ofera de patru ori mai multe fibre decat o felie de paine integrala, spun specialistii in nutritie.
Fasolea poate fi considerata un substituent al carnii, deoarece contine proteine. Aceasta este considerata o importanta sursa de fier pentru organism, fiind indicata in cazuri de astenie, apatie, colesterol crescut sau constipatie. Deoarece contine acid folic, fasolea este indicata femeilor insracinate, si nu numai. Este recomandata pentru un tranzit intestinal normal, regleaza glicemia, are un continut scazut de calorii, precum si fibre solubile si insolubile.
Fibrele solubile ajuta la digestie si previne constipatia, iar fibrele insolubile reduc nivelul grasimilor din sange.
Are capacitatea de a reduce riscul aparitiei diabetului, dar si a imbunatatirii controlului asupra acestuia. Mai mantionez faptul ca fasolea are un aport important la intarirea sistemului nostru imunitar, dar si la repararea tesutului muscular si a sistemului osos.