Ingrediente:
jumatate de ceasca de migdale prajite si bine pisate, 3 lingurite de cacao, jumatate de ceasca de unt, jumatate de ceasca de zahar nerafinat, 2 oua, jumatate de lingurita de vanilie, un sfert de ceasca de capsuni proaspete, un sfert de ceasca de capsuni conservate, 2 lingurite frisca, 90g de ciocolata rasa semidulce capsuni pentru garnitura.
Mod de preparare:
Adauga la migdale cacao intr-un bol mic. Amesteca untul si zaharul intr-un altul, pana se transforma îintr-o compozitie pufoasa. Bate ouale si vanilia. Amesteca cu o lingura combinatia de migdale cu capsunile proaspete. Pune aceasta intr-o tigaie unsa. Pune-o la cuptor la 350 de grade pentru 35-45 de minute sau pana ce pare facuta. Las-o sa se raceasca. Scoate-o din tigaie. Acoper-o cu capsunile conservate. Fierbe amestecul de unt si zahar într-o oala mica. Ia-l de pe foc si adauga ciocolata rasa. Amesteca pana devine omogen si lasa-l sa se raceasca 5 minute. Toarna peste prajitura (lasa sa curga pe margini) si garniseste-o cu capsuni proaspete.
Se obtin 6-8 portii.

