Ingrediente:
un mar pentru o portie, o foaie de clatita pentru o portie, pentru 4 portii de sos de vanilie trebuiesc 3 galbenusuri, 4 linguri cu zahar, 500ml lapte, o lingura faina(30g), jumatate de baton de vanilie sau 3 plicuri cu zahar vanilat, coaja de portocala, decor facem un baton subtire din zahar ars, o frunza de menta.
Mod de Preparare:
Mai intai scobim merele de samburi si le crestam coaja, de jur imprejur, pentru ca sa nu se crape la copt. In interiorul lor punem bucatele din batonul de vanilie sau hazar vanilat, le asezam pe o tava si le punem la copt, la foc potrivit. Le verificam dupa 5-6 min. Cand devin moi inseamna ca sunt gata. Alegeti un soi de mere dulci.
Foile de clatita le fac din 3 oua, 2 linguri cu ulei, 250ml lapte dulce, o lingura cu zahar, vanilie, un praf de sare si faina cat cuprinde. Compozitia trebuie sa aiba consistenta unei smantani lejere.
Sosul de vanilie se face astfel:
Intr-o cratita mica punem toate ingredientele, le amestecam ca sa se omogenizeze, apoi punem la foc mic si amestecam continuu. Dupa un timp va incepe sa se ingroase. Lasati sa fiarba cca. 5 min, apoi dai jos de pe foc si lasati la racit.
Montarea se face astfel:
Merele coapte le decojim si le crestam in patru. In mijlocul fii de clatita punem marul si o legam cu un firicel din coaja de portocala. Intr-o farfurie adanca punem sos de vanilie, foaia de clatita umpluta cu mar copt, iar desupra o frunza de menta si batonul din zahar ars. Il putem realiza pe hartie de copt. Cu lingura turnam zaharul ars intr-un strat subtire.
Preparat marca chef Dan Erbarescu
Acest material apartine lui danyelle.ro si detine toate drepturile de autor!

