Ingrediente:
250 ml suc de portocale stors proaspat, 4 oua, 200g zahar tos, 400g faina, un plic cu praf copt, 200g iaurt, 2-3 linguri coaja de portocale confiate maruntite bine, 100ml de ulei, hartie de copt pentru tapetat forma.
Mod de preparare:
Se tapeteaza forma si se aprinde cuptorul la cca. 180 grade. Intr-un vas se pune iaurtul si zaharul tos, se amesteca pana se dizolva zaharul. Se adauga uleiul amesteca usor apoi adaugam sucul si coaja de porcola, ouale si faina. faina trebuie cernuta inainte. Amestecam pana ce rezulta un amestec lejer si omogen. Turnam compozitia in formsi punem la copt 30 min minim. Nu se deschide cuptorul primele 15 min. Se lasa sa se raceasca in forma, apoi se poate scoate si portiona.
Se poate insiropa cu sucul de portocale ramas.
Specificul bucatariei braziliene

