Ingrediente:
240g de faina, 60g de pudra de migdale, 2 linguri cu vin Marsala sau Porto, 2 oua, 2 albusuri, 100g unt, 200g de migdale tocate grosier, o lingura cu zahar, 400g de ricotta, 100g de frisca, un praf de sare.
Mod de preparare:
Intr-un vas punem: faina, pudra de migdale, oua, zahar, sare, unt si vin si se amesteca. Cand este gata se infasoara in folie de plastic, apoi se lasa la frigider pentru 30 de minute.
Dupa ce s-a racit se intinde intr-o foaie subtire de cca 2mm, apoi se taie, in discuri rotunde de cca 8-10cm diametru (un pahar cu acest diametru este de folos).
Bucatile de aluat in forma de elipsa se infasoara in jurul formelor de cannoli, se ung cu albus si se presar cu migdale si se lasa in cuptor pana se rumenesc frumos.
Se lasa din nou la racit si se desfac de pe forma, cu atentie.
Branza ricotta (adica urda), scursa de apa, se amesteca bine cu 100g frisca si eventual zahar vanilat, pt a obtine crema.
Cannoli se umplu cu aceasta compozitie din urda dulce, iar la capete se poate presara ciocolata rasa.
Specificul bucatariei siciliene

