Suc de soc

Ingrediente pentru 10 litri:
10 flori de soc de marime medie, 1 kg zahar, cateva felii de lamaie, 3 litri de apa.

Mod de preparare:
Aveti nevoie si de un borcan de muraturi de 10 litri, sau un bidon de apa. Este bine sa culegeti florile de soc din locuri care nu sunt pe marginea drumului. Buchetelele de flori mici si ramificate ale socului, aduna foarte usor praful si noxele autoturismelor. Spalti foarte bine florile de soc.
Puneti florile inrecipient, apoi daugati zaharul. Daca va place mai dulce puteti sa mai adaugati zahar. Puneti si feliile de lamaie. Vor da o aroma placuta. Eu personal adaug si cateva felii subtiri de ghimbir proaspat.
Adaugati apa, acoperiti cu un tifon si lasati-l la odihna cateva zile. Daca este cald se va vace in 3-4 zile, iar daca este pus in camara se poate face intr-o saptamana. Daca il lasati prea mult sucul va incepe sa fermenteze. Cand este gata, parfumat si dulce, il puteti strecura si transfera in sticle care se pastreaza in frigider. Trebuie tinut la rece, in frigider, astfel se incetineste fermentarea.

poza R     DANYELLE COOKING CONS SRL
Bucuresti - Romania
Telefon: 0721.825.819
Email: danyelle@danyelle.ro
---------------------------

Preluarea si reproducerea informatiilor publicate pe site-ul www.danyelle.ro se poate face doar cu acordul scris si cu respectarea legislatiei in vigoare.

    TRADE MARK DANYELLE COOKING

 4194948                HAWAII REGISTRATION