Rosiile cu mot

Rosiile de pe tarabe arata impecabil, dar au tot mai putine calitati nutritive. Cercetatorii stiintifici atrag atentia ca pot fi chiar daunatoare sanatatii. Culmea este ca, cele mai periculoase sunt rosiile care au invadat, in acest sezon (si nu numai), pietele: cele cu mot, fara codita, de marime medie.
Dupa o iarna grea si lunga, cand am mancat numai rosii de import, de cele mai multe ori fara gust si miros, iata ca a venit si vremea tomatelor autohtone. Sunt pline tarabele in piete cu maldare de rosii cu mot. Frumoase si gustoase. Si, ce ne atrage cel mai mult, romanesti! Din gradinile taranilor nostri.
Adica, gandim noi, naturale si pline de vitamine.
Ei bine, nu mai e demult asa, intrucat, pentru a face bani multi si cat mai repede, taranii stropesc legumele cu tot felul de substante care sa le stimuleze cresterea si care sa le faca aspectuoase.
Din pacate insa, aspectul ia locul calitatilor nutritive.
Cele mai "la moda" solutii sunt ETREL (o substanta care coace rosia fortat) si 2.4 D (un erbicid care stimuleaza activitatea hormonala).
"Din dorinta de a castiga bani rapid, producatorii folosesc tot felul de substante si tehnici ca tomatele sa se coaca urgent. Astfel de substante folosite in exces, dupa ureche, fac mai mult rau legumelor, care isi pierd din calitatile nutritive".
Potrivit acesteia, rosiile cu mot sunt cele mai periculoase, "pentru ca sunt tratate cu mult ETREL, motul fiind chiar o malformatie a fructului. Acesta ascunde, de altfel, mult erbicid. Din aceasta cauza nici nu au codite, pentru ca sunt arse".
Prin urmare, specialistii ne recomanda sa cumparam rosii pe ciorchine verde, "pentru ca sunt cel mai putin tratate. Cand coditele sunt uscate, inseamna ca rosiile au fost stimulate cu prea multa substanta", a declarat Floarea Burniche, cercetator stiintific in cadrul Statiunii de Cercetare Experimentala din Buzau.

poza R     DANYELLE COOKING CONS SRL
Bucuresti - Romania
Telefon: 0721.825.819
Email: danyelle@danyelle.ro
---------------------------

Preluarea si reproducerea informatiilor publicate pe site-ul www.danyelle.ro se poate face doar cu acordul scris si cu respectarea legislatiei in vigoare.

    TRADE MARK DANYELLE COOKING

 4194948                HAWAII REGISTRATION