Champagne mousse

Mousse de sampanie, sau spuma de sampanie, este un desert aromat, care poate avea de fiecare data alta aroma in functie de tipul de sampanie folosit, sau de diversele combinatii de ingrediente (cacao neagra, cafea, piure de fructe, etc.).

Ingrediente pentru 12 cupe:
3 oua intregi si 5 galbenusuri, 150 gr zahar, 400 ml sampanie, 40 ml vinars, 25 gr gelatina, 750 gr frisca, o cutie bomboane pralinate.

Mod de preparare:
Ouale intregi, galbenusurile si zaharul le punem intr-un vas la bain-marie si amestecam continuu. Treptat, adaugam sampania si vinarsul.
Gelatina se desface in apa rece sau cu sampanie, iar dupa ce se dizolva se pune la cald, la foc mic, ca sa isi faca reactia, apoi se incorporeaza in compozitia de oua. Se muta vasul intr-o cratita cu gheata (sau apa de la gheata) si se amesteca pana cand incepe sa se lege.
Se adauga treptat frisca si se amesteca pana ce compozitia devine omogena Mousse-ul rezultat se toarna in 12 pahare inalte, cu picior, se acopera cu folie si se lasa la frigider cel putin 3 ore inainte de a fi servite.
Se decoreaza cu praline, fructe sau piscoturi.

poza R     DANYELLE COOKING CONS SRL
Bucuresti - Romania
Telefon: 0721.825.819
Email: danyelle@danyelle.ro
---------------------------

Preluarea si reproducerea informatiilor publicate pe site-ul www.danyelle.ro se poate face doar cu acordul scris si cu respectarea legislatiei in vigoare.

    TRADE MARK DANYELLE COOKING

 4194948                HAWAII REGISTRATION