Tort Joffre

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

Ingrediente:
250g unt, 6 oua, 250g zahar pudra, 50g cacao, 100g zahar tos, 5 linguri apa, o lingura (cu varf) de faina.

Mod de preparare:
Crema: Se amesteca bine cacao cu zaharul tos si cu apa si se pune pe foc mic sau pe un vas cu apa clocotita sa se inmoaie zaharul. Se lasa apoi deoparte sa se raceasca. Se freaca spuma untul cu zaharul pudra si se adauga pe rand cele 6 galbenusuri, amestecand bine dupa fiecare. (Ouale sa nu fie de la frigider). Se adauga apoi siropul de cacao racit si se amesteca. Din crema se ia deoparte un sfert din cantitate iar restul se da la frigider. Se aranjeaza, crema, pe un blat foarte subtire si neinsiropat, in strat gros. Deasupra se glazureaza cu ciocolata. Se poate servi cu frisca.
Specificul bucatariei franceze