.

Alcatuirea de Meniuri Potrivite Specificului Unitatii

Portofoliu Clienti

Catering PALADIUM


Catering PALADIUM- Bucuresti
- Consultanta in Instruirea echipei de Bucatari
Hotel Roman Plaza
Sala de Aur - Chisinau
Restaurant Madame
Restaurant Mahala
Restaurant Peste si Vin
Restaurant Reginetta
Restaurant Random Goodies
Fast-food La Strada
Fast-food La Oltina
Restaurant Herastrau
Alcatuirea unui meniu este partea cea mai importanta din dezvoltarea unui restaurant. Fara un meniu, nici un restaurant nu poate exista. Aceste meniuri sunt la randul lor structurate si alcatuite in functie de specificul culinar ales si delimiteaza toata activitatea unui restaurant.
Chef Dan erbarescu va ajuta in alcatuirea de meniuri personalizate, raportate la specificului unitatii si va pune la dispozitie o gama larga de preparate, creatii proprii sau clasice. Toate meniurile create vor fi insotite de un retetar complet.
Clasificarea meniurilor dupa modul de servire:
- meniu a la carte;
- meniu grafic saptamanal, pentru cantine sau catering;
- meniu pentru masa de pranz (meniul zilei, meniu special);
- meniu pe categorii de preparate, pentru fast-food;
- meniu tematic sau personalizat, pentru evenimente;
- meniuri pentru eveniment de tip bufet (cocktail party, buffet suedez, fly buffet);
- meniu pentru eveniment din trei sau mai multe servicii (casatorie, nunta, botez, aniversare, etc.).
Un meniu se poate alcatui doar dupa ce s-a stabilit specificul culinar al restaurantului si numai de catre un specialist in domeniu. Fiecare preparat ce se regaseste intr-un meniu, se va baza pe o reteta.
Pentru a putea alcatui o reteta trebuie tinut cont de cativa factori: includerea decorului, adaugarea pierderilor de materie prima, rezultata in urma prelucrarii alimentelor, gramajele corecte ale ingredientelor, pretul alimentelor. Daca acesti factori nu sunt respectati, atunci se vor genera pierderi fara a putea fi descoperite la timp.
Meniul unui resturant trebuie sa contina denumiri de preparate din specificul acelui restaurant, sa evidentieze un pret corect raportat la serviciile oferite, gramajele in cantitate neta, dar si ingredientele folosite la preparare.
O alta etapa importanta in alcatuirea si pregatirea meniului de restaurant este organizarea uneia sau mai multe sedinte foto. Aceasta, presupune ca un fotograf profesionist sa faca poze tuturor preparatelor din meniu. Pregatirea preparatelor va fi asigurata de catre chef Dan Erbarescu impreuna cu seful bucatar al restaurantului. Pozele rezultate pot fi distribuite in mediile sociale, pot face parte din portofoliul firmei, sau pot fi asociate unui meniu tip pliant.
Toate meniurile create vor purta marca si insemnele creatorului, pana la inlocuirea acestuia. Daca in primele trei luni de la crearea meniului, se doreste schimbarea unor preparate, aceasta se va face doar cu acordul si cu recomandarea creatorului.

Tipuri de meniuri in functie de specific:
- meniu pentru restaurant cu specific romanesc;
- meniu pentru restaurant cu specific international;
- meniu pentru restaurant cu specific mediteranean;
- meniu pentru restaurant cu specific italian;
- meniu pentru restaurant cu specific francez;
- meniu pentru restaurant cu specific pescaresc;
- meniu pentru restaurant cu specific lacto-vegetarian;
- meniu pentru restaurant cu specific pub & grill;
- meniu pentru restaurant cu specific fast-food;
- meniu pentru restaurant cu specific cantina/autoservire;
- meniu pentru restaurant cu specific organizare evenimente;
- meniu pentru firma de catering;
- meniu pentru laborator de patiserie & cofetarie.



Marca Danyelle Cooking 
RESTAURANT CONSULTANCY SERVICES

4194948                               HAWAII REGISTRATION


Date de contact:
DANYELLE COOKING CONS SRL
Fone: 0721.825.819
Email: danyelle@danyelle.ro
Website: www.danyelle.ro
Bucuresti - Romania


Acest material apartine lui Danyelle Cooking & danyelle.ro si Detine Toate Drepturile de Autor!
Toate articolele publicate in acest site sunt proprietatea DANYELLE COOKING si nu pot fi copiate, utilizate, preluate sau citate fara acordul scris al DANYELLE COOKING. 
Orice incalcare a acestei prevederi intra sub incidenta legilor in vigoare.