.

Organizarea Fluxului Tehnologic

Portofoliu Clienti

Catering PALADIUM


Catering PALADIUM- Bucuresti

- Consultanta in Instruirea Echipei de Bucatari
Hotel Roman Plaza
Sala de Aur - Chisinau
Restaurant Madame
Restaurant Mahala
Restaurant Peste si Vin
Restaurant Reginetta
Restaurant Random Goodies
Fast-food La Strada
Fast-food La Oltina
Restaurant Herastrau
Flux tehnologic in spatiile de productie este asigurat de felul in care este utilata bucataria, de locul de amplasament al echipamentelor, de alcatuirea de spatii anexe ale bucatariei principale, adica a magaziilor si spatiilor de depozitare si al spatiilor de prelucrare primara a materiei prime, a spatiilor pentru angajati, etc. Aceasta se executa dupa o schita/plan a bucatariei.
Amplasarea utilajelor este esentiala pentru buna desfasurare a procesului de productie, dar in paralel, pentru a asigura acest flux tehnologic mai trebuie sa tinem cont si de alte aspecte, cum ar fi:
- delimitarea spatiilor de productie (bucataria cald, bucatarie rece, laboraor cofetarie/patiserie, etc);
- a spatiilor pentru alimente;
- a spatiilor pentru receptie marfa;
- a depozitelor de alimente si alte materiale (magaziile si depozitele frigorifice - de refrigerare si de congelare, vase si ustensile necesare procesului de productie culinara si de cofetarie-patiserie, vesela, tacamuri, platouri, pahare, elemente de decor pentru bufete si pentru organizarea de evenimente in cadrul restaurantului);
- prelucrarea primara a alimentelor (legume, carne, peste, oua);
- a spatiilor de preparare
- a spatiului de finisare si montare a preparatelor;
- a oficiului (zona tampon intre spatiul de productie – bucataria – si zona de servire a mesei – restaurantul, cu rol in atenuarea zgomotelor si a mirosurilor din bucatarie, de pasaj pentru ospatari catre zona de debarasare a veselei si de preluare a comenzilor de la bucatarie);
- a spatiului de iesire a produselor finite;
- a spatiilor destinate angajatilor (sala pentru servirea mesei si repaos pentru lucratori, vestiarele personalului, diferentiate pe sexe);
- accesul lucratorilor;
- accesul evacuarii deseurilor si resturilor menajere.
Fluxul tehnologic trebuie sa fie organizat intr-o singura directie, pentru evitarea intersectarii fluxurilor (salubru cu cel insalubru);
In orice bucatarie ar trebui sa existe un culoar de evacuare in caz de incendiu, indiferernt daca este trasat sau nu, acesta nu trebuie sa fie blocat de utilaje sau mese de lucru.

Modul de utilare al bucatariei asigura fluxul tehnologic corespunzator activitatilor derulate de bucatari, dar raspunde si cerintelor de igiena impuse de normele HACCP.
Dupa caz se intocmeste, de catre o firma specializata, diagrama de flux. Aceasta diagrama de flux este necesara doar firmelor care au o productie foarte mare, de ordinul miilor de portii sau bucati pe zi.
Totodata se va asigura si implementarea sistemului de siguranta alimentara conform O.M.S. 976/1988 si H.G. 1198/2002.

Cele cinci criterii pentru o bucatarie bine pusa la punct, construita corect si la standarde de inalta tinuta:
1. - va tine cont de calitate si eficienta in munca a tuturor lucratorilor;
2. - va fi orientata catre nord;
3. - va fi situata la acelasi nivel cu salonul;
4. - va fi iluminata optim natural si artificial, mai ales deasupra posturilor de lucru;
5. - ventilatia si climatizarea sa improspateze aerul din bucatarie de cel putin 25 de ori pe ora (0,8 mc / ora aer introdus pentru 1 mc / ora aer expulzat).


Marca Danyelle Cooking 
RESTAURANT CONSULTANCY SERVICES

4194948                               HAWAII REGISTRATION


Date de contact:
DANYELLE COOKING CONS SRL
Fone: 0721.825.819
Email: danyelle@danyelle.ro
Website: www.danyelle.ro
Bucuresti - Romania


Acest material apartine lui Danyelle Cooking & danyelle.ro si Detine Toate Drepturile de Autor!
Toate articolele publicate in acest site sunt proprietatea DANYELLE COOKING si nu pot fi copiate, utilizate, preluate sau citate fara acordul scris al DANYELLE COOKING. 
Orice incalcare a acestei prevederi intra sub incidenta legilor in vigoare.