Tort cu alune si cafea

Tort cu alune si cafea

Ingrediente:
150g ciocolata, 4 linguri cafea neagra, 200g unt, 250g zahar brun, 5 oua, 10 linguri de alune de padure macinate, 100g faina de cozonac, o lingurita praf de copt, 100g ciocolata amara (minim 70% masa de cacao), 50g unt, 3 linguri cafea neagra, 4 linguri frisca lichida, 1/4 pahar zahar pudra, 5 linguri alune de padure maruntite pentru decor.

Mod de preparare:
Incalzim cuptorul la 140'C. Ungem cu putin unt o tava rotunda.
Pentru blat: maruntim 150g ciocolata si o punem intr-un vad de inox impreuna cu cele 4 linguri de cafea, deasupra unei cratite cu apa. Incalzim incet, pana obtinem un sos uniform. Amestecam untul si zaharul intr-un castron, cu mixerul, apoi adaugam ouale batute in prealabil, ciocolata topita, alunele maruntite, faina si praful de copt. Toarnam aluatul in tava si-l punem la cuptor pentru 50 minute. Il lasam la racit pentru 5 minute, apoi scoatem blatul din tava si-l aseazam pe o farfurie, sau tava mare.
Punem 100g ciocolata amara, 50g unt, 3 linguri de cafea si 4 linguri de frisca lichida intr-o craticioara si incalzim incet, amestecand continuu. Adagam 1/4 cana zahar pudra si omogenizam. Lasam crema la racit iar apoi pune la frigider. Taiem blatul in doua, pe orizontala, intindem jumatate din crema si presaram jumatate din alune. Aseazam cealalta felie de blat si acoperim cu restul de crema, intregul tort. Presaram restul de alune pe deasupra sau pe marginea tortului.

poza R     DANYELLE COOKING CONS SRL
Bucuresti - Romania
Telefon: 0721.825.819
Email:
---------------------------

Preluarea si reproducerea informatiilor publicate pe site-ul www.danyelle.ro se poate face doar cu acordul scris si cu respectarea legislatiei in vigoare.

    TRADE MARK DANYELLE COOKING

 4194948                HAWAII REGISTRATION