Vita Peking

Vita Peking

Ingrediente:
400g carne de vita, 2 linguri sos de soia (light soy sauce), 2 linguri vin de orez, o lingura amidon, o lingurita de zahar brun (light brown sugar), 2 linguri de ulei, 2 catei de usturoi, o lingurita cu varf cu ghimbir pulbere, un ardei gras rosu, galben si verde, 100g de mazare sau fasole verde, 3–4 fire de ceapa verde, 2 linguri de sos de stridii (oyster sauce), 3 linguri de apa sau supa.

Mod de preparare:
Se taie carnea de vita în fasii de 5 cm lungime si 0,5 cm latime(sau dupa preferinta). Se pune intr-un castron impreuna cu sosul de soia, vinul de orez, amidonul si zaharul. Se amesteca bine, se acopera si se lasa la marinat în jur de 30 de minute.
Intr-o tigaie se incinge o lingura de ulei si se prajeste carnea 3–5 minute la foc mare. Cand este gata se da la o parte din tigaie si se pastreaza cald.
Se pune la incins cealalta lingura de ulei in aceeasi tigaie. Se piseaza usturoiul si ghimbirul, se pun in uleiul incins si se amesteca un minut.
Se adauga legumele si apa si se prajesc 5 minute. Se pune din nou carnea, sosul de stridii si se mai amesteca inca 3 minute pana se evapora aproape tot sosul.
Sugestii:
Daca nu aveti zahar brun se poate pune si alb.
Daca nu aveti sos de stridii nu puneti.
Daca nu aveti vin de orez se poate inlocui cu vin alb.
Daca nu aveti ceapa verde puneti ceapa rosie.

poza R     DANYELLE COOKING CONS SRL
Bucuresti - Romania
Telefon: 0721.825.819
Email:
---------------------------

Preluarea si reproducerea informatiilor publicate pe site-ul www.danyelle.ro se poate face doar cu acordul scris si cu respectarea legislatiei in vigoare.

    TRADE MARK DANYELLE COOKING

 4194948                HAWAII REGISTRATION