Ulei de struguri

Acest ulei se extrage dintr-un subprodus al industriei vinului, ceea ce inseamna ca materia prima se gaseste din belsug, si este ieftina. Cu toate acestea, e un secret bine pastrat de catre marii bucatari, care ii apreciaza gustul subtil, si il folosesc pentru marinate si sosuri de salata. Are marea calitate de a nu se tulbura la temperaturi joase, si de a potenta gustul alimentelor, fara a lasa in urma un gust “gras”. E un ulei bogat in vitamina E, acizi grasi esentiali si trigliceride (care reduc riscul de boli cardiovasculare si de impotenta). Punctul de fum ridicat (216 C) il fac ideal pentru sotat, prajit sau inabusit, iar proprietatile de emulsificator il recomanda pentru maioneze, eliminand riscul ca acestea sa se “taie”.

Uleiul de samburi de struguri reprezinta unul dintre cele mai puternice uleiuri cu rol antioxidant, contribuind la mentinerea elasticitatii vaselor de sange si la scaderea nivelului colesterolului. Ajuta de asemenea la prevenirea hipertensiunii arteriale. Are rol de protejare a sistemului circulator, marind totodata capacitatea de rezistenta a sistemului imunitar. Uleiul de samburi de struguri este bogat in substante minerale precum cupru, seleniu, zinc. In plus, contine vitamina E si vitamina F si protianidine, ce au un efect antiimbatranire de 50 de ori mai puternic decat cel al faimoasei vitamine E. Uleiul de samburi de struguri actioneaza totodata precum un catalizator in ceea ce priveste actiunea vitaminei C in organism si imbunatateste memoria, impiedicand aparitia afectiunile degenerative ale creierului (boala Alzheimer in cazul persoanelor de varsta a treia). Prin actiunea sa pozitiva asupra vaselor de sange oculare, uleiul din samburi de struguri detine un rol important si in mentinerea acuitatii vizuale.
Are un efect tonic si revigorant asupra pielii, hidratand pielea si lasand-o elastica, putand fi folosit de aceea in masajele corporale menite sa relaxeze trupul. Avantajul folosirii acestui ulei pe piele este acela de a fi absorbit rapid in piele si de a o hidrata perfect, nelasand-o deloc grasa.
Uleiul din samburi de struguri este un produs naturist cu adevarat miraculos si are un gust cu adevarat placut care il face excelent in prepararea unor salate delicioase. Uleiul de samburi de struguri poate fi utilizat si in cadrul prajelilor, insa este de preferat a fi evitat in aceasta varianta caci prin supraincalzire risca sa piarda o buna parte din proprietatile sale terapeutice. Este de aceea indicat a fi consumat in stare pura, nepreparat. Consumarea unei lingurite de ulei de samburi de struguri pe zi sau consumarea lui in mod regulat, pe o perioada de timp indelungata, reduce cu mult sansele aparitiei bolilor vasculare, a aterosclerozei, a bolilor de natura circulatorie sau chiar a artritei.
Pentru a mari capacitatea de rezistenta a organismului in fata anumitor boli infectioase se fac chiar cure cu acest ulei, consumandu-se zilnic, timp de patru saptamani, 20 de grame de ulei de samburi de struguri. Studii recente sustin ca pe langa substantele aflate in compozitia sa, samburii de struguri contin anumite substante ce impiedica formarea fibroamelor uterine sau a chisturilor ovariene si micsoreaza riscul aparitiei cancerului de colon sau a celui de stomac. Si persoanele suferind de diabet se pot bucura de beneficiile acestui ulei minunat intrucat uleiul de samburi de struguri contine doar grasimi "bune", de calitate, contribuind in acelasi timp la reglarea nivelului de zahar din sange. 100g ulei din samburi de struguri au o valoare energetica de 900 kcal si contin 71 g grasimi poli nesaturate, 18g de grasimi mono nesaturate si 11g de grasimi saturate.

poza R     DANYELLE COOKING CONS SRL
Bucuresti - Romania
Telefon: 0721.825.819
Email: danyelle@danyelle.ro
---------------------------

Preluarea si reproducerea informatiilor publicate pe site-ul www.danyelle.ro se poate face doar cu acordul scris si cu respectarea legislatiei in vigoare.

    TRADE MARK DANYELLE COOKING

 4194948                HAWAII REGISTRATION