Suc de struguri

Suc de struguri

Sucul de struguri are o valoare calorica foarte mare: 900 calorii/kg. Este un foarte bun stimulent, remineralizant, dezintoxicant. Indicat in cazuri de artrite, reumatism, guta, litiaze, exces de uree sanguina, tulburari de hipertensiune, enterite si congestii hepatice.
Sucul proaspat de struguri baut seara inainte de culcare poate reda somnul chiar in forme cronice de insomnie, indicat in boli reumatice, litiaza biliara, urinara, obezitate, efect antioxidant prin continutul mare de flavonoizi, eficient in afectiuni cardio-vasculare, are efect revigorant, conduce la sporirea potentei.
Fruct sacru asemenea maslinului, numit si "fructul zeilor", in mitologia greaca si latina. Dionisos, fiul lui Zeus (alias Bachus, in mitologia latina), se spune ca lasat in grija nimfelor a primit in loc de jucarii, boabe de struguri (cunoscand de mic betia boabelor) si tot ele au incercuit fruntea zeului cu ghirlande de frunze verzi si boabe aurii de struguri.

Substante continute
73% apa, 22% zaharuri reprezentate de glucoza, levuloza, vitamine B1( tianina), B2 (ribovlavina), C (acid ascorbic), A, B6, PP, K, saruri minerale de potasiu, fier, magneziu, calciu, mangan, acizi organici (tartric, citric), protide, aminoacizi, hidrati de carbon, tannin in pielita (valoarea energetica 70-90 Kcal/100gr).
Strugurii rosii contin flavonoide (flavoni: apigenina, luteloina) cu efect antioxidant.
Strugurii negrii contin o mare cantitate de antociani (pigmenti care dau culoare fructelor) si care au efect antioxidant.

Proprietatile sucului de struguri
Prin continutul in potasiu regleaza activitatea muschiului cardiac, a sistemului nervos, are actiune depurativa elimina urea si acidul uric, util atat in hipo cat si in hipertensiune, strugurii “spala “rinichii, diminua aciditatea urinara, datorita zaharurilor cu ardere lenta sunt admisi si pentru diabetici, beneficiind de binefacerile acestui fruct, efect sedativ, calmant , hipnotic, putand fi eficienti in insomnii, stimuleaza secretia bilei si prin efectul laxativ impiedica procesul de putrefactie in intestine, contin antociani, pigmenti care dau culoarea fructelor, strugurilor si care mentin structura normala a vaselor de sange.
Strugurii si stafidele contin un compus numit acid tartric care ajuta impreuna cu fibrele la lupta impotriva afectiunilor colonului, scaderea colesterolului. Strugurii rosii au in compozitia lor o substanta resveratrol, care impiedica proliferarea celulelor cancerigene, iar semintele acestora contine acid gama linoleic activator al sistemului imunitar.

Terapie si remedii
Guta, reumatism, artrita, nefrita,azotemie, anemie, avitaminoze,demineralizare, surmenaj, convalescenta, atonii gastro-intestinale, dispepsii, colesterolemie, hepatite.

Contraindicatii
Diabet datorita continutului in zahar.

Cura cu struguri
Se poate face consumand fructele bine coapte, in timpul curei fiind indicat de a se consuma doar struguri cu precizarea ca in timpul unei cure de durata sa se consume alternativ suc proaspat de struguri pentru a evita excesul de tanin care in timp datorita efectului astringent poate sa determine constipatie, in timp ce cojile si samburii risca sa provoace fenomene secretorii exagerate, sau scaune diareice la cei sensibili.
Siropul (decoctul) din stafide ( struguri uscati) fierti in apa timp de 10 minute in care se adauga miere de albine este benefic in tuse, afectiuni respiratorii dar si persoanelor cu afectiuni hepatice, biliare.
Decoctul din frunze (2-3 frunze la o cana) se folosesc in diareea cronica, hemoragii nazale, varice, hemoroizi. Se beau 2-3 cani pe zi.
Uleiul din samburi de struguri este un ulei stabil care nu se “ strica “ prin incalzire, poate fi folosit pentru macerarea plantelormedicinale, pentru preparatele de aromoterapie. Este un bun detoxifiant pentru ficat, purificator, are proprietati diuretice, bogat in vitamina E. Citit si articolul "Ulei de struguri".
In uz extern este eficient in dermatoze decoctul din vita de vie fiarta in apa 15min, apoi se tamponeaza zona afectata, de mai multe ori pe zi. Utila in diverse afectiuni cutanate este seva de la vita de vie care se scurge primavara la taiatul vitei cand se spune ca” plange ”vita" (“lacrima vitei de vie”). Este ulilizata in afectiuni oftalmologice, dermatologice avand efect antiinflamator, regenerant, revitalizant.

Utilizarea in cosmetica
Se poate face o masca din pulpa de struguri proaspeti care reda elasticitatea si stralucirea tenului. Uleiul din seminte de struguri este eficient pentru masaj putand fi amestecat cu alte uleiuri esentiale avand efect relaxant si hranitor.
Vinul – este sucul strugurilor fermentat, simbol al sanatatii. Da personalitate si defineste traditia unui popor. Oamenii au descoperit gustul acestei licori de peste 7000 de ani. Romanii au avut un zeu al vinului Bachus, iar grecii il slaveau pe Dionisus.
Inca din cele mai vechi timpuri era folosit pentru a favoriza digestia. Un pahar de vin rosu consumat dupa masa de pranz scade riscul infarctului miocardic ;cercetatorii de la Harvard afirma ca bautura actioneaza impotriva maladiei Alzheimer si bolilor pulmonare, micsoreaza nivelul colesterolului previne riscul accidentelor vasculare.
Stafidele, sunt fructele vitei de vie, bobitele uscate de struguri, deshidratati. Contin fructoza si glucoza care produc energie in organism si nu afecteaza sanatatea dintilor prin producerea de carii asa cum o fac celelalte dulciuri continand zahar procesat chimic.
Valoare energetica: 100 grame de stafide contin 268 calorii, iar strugurii din care se obtin stafidele au 76,70% apa, 21,41% zahar si 0,47% acizi organici.
Stafidele reprezinta un tonic si un energizant natural al organismului, excelent pentru a combate oboseala si a preveni depresia. Chiar daca nu intr-o cantitate prea mare, stafidele contin si vitamine din complexul B, vitamine ce ajuta la tratarea starilor de anxietate si totodata si la prevenirea caderii parului. In plus, consumul de stafide ajuta la pastrarea acuitatii vizuale pentru o perioada cat mai indelungata de timp. De asemenea, stafidele au un continut bogat in fibre, inlesnind astfel procesul de digestie si aducand colesterolul la un nivel rezonabil. Una peste alta, stafidele acumuleaza, intr-un mod concentrat chiar, toate proprietatile nutritionale ale strugurilor. Daca faceti multa miscare, daca va simtiti lipsit de vitalitate sau daca va aflati intr-o perioada de convalescenta si de refacere dupa o boala, nu ezitati sa consumati cateva stafide zilnic.

poza R     DANYELLE COOKING CONS SRL
Bucuresti - Romania
Telefon: 0721.825.819
Email:
---------------------------

Preluarea si reproducerea informatiilor publicate pe site-ul www.danyelle.ro se poate face doar cu acordul scris si cu respectarea legislatiei in vigoare.

    TRADE MARK DANYELLE COOKING

 4194948                HAWAII REGISTRATION