Suc de salata

Suc de salata

Sucul de laptuca, adaugat celui de morcov si lucerna, are un efect de intarire a radacinii parului: un consum zilnic de 0,5 l din aceasta combinatie poate ajuta in mare masura la cresterea parului. Dupa morcov si lucerna, ocupa al treilea loc ca valoare nutritiva pentru refacerea celulelor nervoase si a tesuturilor; are aproape toate vitaminele.
Dupa sfanta Scriptura salata verde figura printre cele sapte plante amare pe care Moise le-a prescris israelitilor sa le consume in zilele Pascale, pentru a comemora amaraciunea exilului si in amintirea anilor de robie in Egipt.
A mai fost numita si “planta eunucilor” datorita actiunii sedative pe care o exercita asupra aparatului genital, fiind recunoscuta de-a lungul secolelor ca un simbol al castitatii.

Substante continute
90% apa, calciu, magneziu, fier, siliciu, saruri minerale de iod, magneziu, fosfor, seleniu, cupru, arsenic, zinc, vitamineA, B, C, D, E, clorofila, aminoacizi si mucilagii, hormoni, lactucarium.

Efecte binefacatoare
Prin continutul in saruri de iod are efect antisclerotic, asigura buna functionare a glandei tiroide, combate hipercolesterolemia, imbatranirea precoce, ajuta procesul de crestere si dezvoltare la copii; alte alimente care contin iod: alge, ceapa, usturoiul,prazul, varza, morcovul, spanacul, rosiile, strugurii, perele; sarurile de magneziu ajuta la buna functionare a sistemului muscular si sistemului nervos, al aparatului digestiv si cardio-vascular, sarurile de fosfor se combina cu vitamina D si participa la fixarea calciului in oase, contine hormoni care au rol sedativ, vitaminele A, C, seleniul, au efect antioxidant in organism incetinind procesul de imbatranire, vitamina C stimuleaza secretia de colagen a tesutului conjunctiv, participand la procesul de reconstructie tisulara, reducand bolile cardio- vasculare, riscul aparitiei cancerului, mareste rezistenta la infectii, vitaminele de grup B sunt antianemice, contribuind la formarea celulelor sanguine, contine in compozitia sa hormoni estrogeni cu efect anafrodisiac (reduce excitatia sexuala), regleaza tulburarile menstruale precum si tulburarile legate de menopauza, calmeaza starile de excitatie cerebrala,i se atribuie un efect sedativ asupra excitatiei sexuale, facand din ea de-a lungul secolelor un symbol al castitatii, hypnotic fiind numita si “planta eunucilor”, datorita mucilagiilor manifesta un efect laxativ avand rol in reglarea digestiei, are efect hipoglicemiant fiind indicata diabeticilor, drenarea ficatului, a veziculei biliare, contine un element important – lactucarium asemanator oarecum cu opiul cu efect sedativ, si actiune asupra sistemului nervos, insomnii, tuse nervoasa, hiperexcitabilitate nervoasa.

Terapie si remedii
Sucul de laptuca este utilizat ca remediu in anemie, constipatie, cure de detoxifiere, cure de slabire pentru valoarea energetica scazuta, diabet zaharat, palpitatii, insomnii, hiperexcitatie sexuala, menstre dureroase, artrita, guta, litaza urinara, nefrita, hepatita, astm bronsic, stari de nervozitate.

Cura
Se face consumand planta ca atare, in stare naturala, sau sub forma de infuzie, decoct sau cataplasme in uz etern
Pentru detoxifiere este indicat sa se consume in loc de micul dejun o salata verde dimineata pe stomacul gol preparata cu ulei de masline, germeni de graul, zeama de la o lamaie (minim o saptamana).
Infuzia din frunze de salata proaspata are rol laxativ, diuretic, calmant, antispastic ; daca se consuma seara are un efect de a asigura un somn linistit, inlaturand insomniile.

Decoctul din frunze de salata
fiarta in apa timp de 20 min. poate fi folosit in acnee ( comprese) sau psoriasis cu efect decapant de curatare a pielii ; compresele se pun la temperatura camerei se tin 10 min. si se aplica de 3ori pe zi; in panaritiu se aplica frunze oparite pe locul afectat si se fixeaza cu un bandaj, cate 3 cataplasme pe zi.
Pentru arsuri se aplica pe zonele afectate cataplasme cu frunze de salata oparite.

Utilizarea salatei in cosmetica
Din frunzele de salata se poate face un decoct eficient pentru calmarea cuperozelor ( inflamatii cronice ale glandelor cutanate ), redand supletea fetei precum si in intrtinerea tenurilor uscate; prin lotionari are calitatea de a tonifia pielea fetei, bogata in seleniu reda elasticitatea pielii.

poza R     DANYELLE COOKING CONS SRL
Bucuresti - Romania
Telefon: 0721.825.819
Email:
---------------------------

Preluarea si reproducerea informatiilor publicate pe site-ul www.danyelle.ro se poate face doar cu acordul scris si cu respectarea legislatiei in vigoare.

    TRADE MARK DANYELLE COOKING

 4194948                HAWAII REGISTRATION