Suc de piersici

Sucul de piersici diuretic si laxativ usor, folosit cu succes in cazul dispepsiilor. Sunt preferabile de consumat fructele ca atare, bine coapte.
Piersicul este originar din China, unde este cultivat de peste 4000 de ani, este considerat un simbol al sperantei si longevitatii. Piersicul in floare era sarbatorit in China si Japonia, primavara ca un simbol al renasterii, fecunditatii, puritatii si fidelitatii.
Corespunde zodiei Sagetatorului patronat de planeta Jupiter, inspira hotarare, claritate, curaj si optimism.
Piersica, conform unor studii efectuate de cercetatori britanici, este fructul care stimuleaza curajul, dorinta de schimbare, initiativa de a proba experiente noi, curajul de a face schimbari in plan profesional, afectiv-emotional, personal.

Substante continute
88% apa, glucide (11% fructoza), saruri minerale si oligoelemente: potasiu, fosfor, calciu, magneziu, vitamine A, B1, B2, B6, B9, C, beta- caroten, acizi organici, acetic, formic, caprilic, aldehide, polifenoli (antociani, flavonoide).
Are valoare energetica 42 Kcal/100g fruct).

Terapie si remedii
Piersica este diuretica, depurativa fiind eficiente in cure de detoxifiere dar si in curele de slabire, precum si in afectiuni care necesita cresterea debitului urinar. Datorita continutului in vitamine de grup B, intretin refacerea globulelor rosii, sinteza hemoglobinei, mentinerea echilibrului sistemului nervos, indicate in cazul oboselii, starilor depresive, asigura un nivel optim al sarurilor minerale (calciu, magneziu, potasiu) in organism, combat contracturile si crampele musculare, intervin in metabolismul magneziului. Prezenta fosforului protejeaza sistemul nervos si aparatul cardio-vascular, mentin alcalinitatea sangelui, avand reactie alcalina (ca si caisele) sunt un regulator al digestiei, regleaza functiile colonului datorita fibrelor continute grabesc evacuarea intestinelor si tot datorita efectului alcalinizant sunt recomandate in litiazele urinare. Fibrele continute in fruct induc repede senzatia de satietate si scad aciditatea gastrica. Prin continutul in carotenoide, antioxidanti, vitaminele A, C impiedica efectele radicalilor liberi, distrugerea prematura a celulelor, reducand riscul aparitiei cancerului, cresc imunitatea, protejeaza vasele sanguine (peretele vascular), este permis consumul de piersici, diabeticilor (in cantitate moderata). Cercetatori britanici de la Cambridge Universiry, au evidentiat existenta in coaja de piersica a unor substante (alcooli aldehidici), care actioneaza asupra psihicului prin mecanisme neuro-hormonale (precum serotoninele), stimuland curajul, dorinta de schimbare, adaptabilitatesa la situatii neprevazute si initiativa de a proba experiente noi si chiar de a aduce fericirea. De aceea fructul trebuie mancat cu coaja pentru a beneficia de toate proprietatile subtile ale plantei.

Terapie si remedii
Copii anemici, debilitate, convalescenta , nevroze, neurastenie, cure de detoxifiere, litaze renale, HTA, tulburari de ritm cardiac, constipatie, gastrite, ulcer gastro-duodenal, bronsite, guta, reumatism.

Cura cu piersici
Se face consumand fructele in stare naturala sau sub forma de suc sau nectar ,extrase din fructele proaspete care pastreaza toate virtutile pulpei, in plus se pot absorbi mai rapid cu conditia sa se consume cu ½ de ora inainte de masa Piersicile pot fi introduse in alimentatia sugarului incepand cu varsta de 6 luni.
Frunzele si florile de piersic au actiune calmanta, antiseptica, purgativa, antiparazitara, (se prepara sub forma de infuzie. Se consuma o ceasca dupa masa); frunzele au efect vermifug.

Contraindicatii
Diabet, obezitate, persoanelor alergice la piersici.

Utilizarea in cosmetica
Se foloseste datorita efectului racoritor, revitalizant, regenerant, purificator, calmant.
Pentru ten uscat: se face o masca din pulpa de piersici si ulei de migdale sau de castane , se lasa sa actioneze 20 min. dupa care se indeparteaza cu apa calduta.
Pentru ten gras: se face o masca din pulpa de piersici , suc de la ½ lamaie si o lingura de miere de albine. Se lasa 20 min. sa actioneze si apoi se spala cu apa calduta.
Pentru a reda elasticitatea pielii: hidratarea si indepartarea impuritatilor se poate face un masaj zilnic al pielii cu felii de piersica.
Piersicile se pare ca au un puternic efect antirid, asa incat o masca zilnica cu pulpa de piersici si consumand 3-4 piersici pe zi, de preferinta dimineata pe stomacul gol, va poate readuce prospetimea, tineretea, naturaletea, redand acel ceva din culoarea si voluptatea piersicei coapte, pe un chip obosit, ridat si incordat.
Pentru inlaturarea impuritatilor din pori se maseaza fata cu pulpa de piersica timp de cateva minute, nu se spala imediat ci se mai lasa sucul o jumatate de ora pe fata. Are efect astringent, curata foarte bine fata de impuritati.

poza R     DANYELLE COOKING CONS SRL
Bucuresti - Romania
Telefon: 0721.825.819
Email: danyelle@danyelle.ro
---------------------------

Preluarea si reproducerea informatiilor publicate pe site-ul www.danyelle.ro se poate face doar cu acordul scris si cu respectarea legislatiei in vigoare.

    TRADE MARK DANYELLE COOKING

 4194948                HAWAII REGISTRATION