Sucul de orz se poate obtine prin mixare, punand frunzele tocate intr-un blender, cu putina apa si se mixeaza pana devine o pasta, apoi se filtreaza printr-un tifon. Se dilueaza cu apa. Se consuma 50ml suc odata (1/3 suc, restul apa, suc de morcov, mere).
Preparate din orz:
- decoctul de orz : 50gr. la un litru de apa ,fiert 30 min.
- fiertura de cereale a lui Camby: cate o lingura de grau, orz, ovaz, porumb, fasole uscata, linte ; se fierb 2 ore in 1,5 litri de apa
- sub forma de fierturi, arpacas
- sucul din mladite tinere de orz, sau din orz verde ( de 25-30 cm.) obtinut prin mixare, fortifica organismul, tonic al sistemului nervos, cardio-vasular, digestiv, hipotensor, rol in reconstructia tisulara (200 ml suc /zi in cure de 3-4 saptamani de 2 ori pe an).
Compozitia biochimica a orzului verde confera plantei un efect curativ deosebit, incetinind totodata procesul de imbatranire a celulelor. Bogatia in proteine, vitamine, minerale si enzime face ca orzul verde sa fie eficient in buna functionare a organismului. Comparativ cu alte plante, orzul verde contine:
-de peste 250 ori mai multa vitamina A decat in salata;
-de peste 25 ori mai mult K decat in banane;
-de peste 11 ori mai mult Ca decat in lapte;
-de peste 11 ori mai mult Fe decat in telina;
- de peste 7 ori mai multa vitamina C decat in portocale;
-de peste 10 ori mai multa vitamina B1 decat in spanac;
-2000 micrograme SOD (superoxid dismutaza) activ, la o portie de 2g de pudra de orz verde. SOD este o enzima proteica activa cu un efect deosebit in vindecarea bolilor, revitalizarea organismului si in incetinirea procesului de imbatranire. Aceasta enzima intervine in inactivarea radicalilor liberi oxidril, radicali care, atunci cand sunt activi, favorizeaza imbatranirea celulelor si aparitia bolilor. Orzul verde este pana in prezent cea mai bogata sursa de SOD cunoscuta.
Substante continute suc orz verde
Hordeina (alcaloid), maltina, amidon, saruri minerale de calciu, fier, fosfor, magneziu, potasiu, molibden, germanium, zinc, cupru, litiu, vitamine A,B1, B2, B6, B12,C, bioflavonoide, clorofila polizaharide, polypeptide, bogat in amilaza ,continut redus in proteine
maltul (orzul incoltit) contine in plus enzime, mult mai multe vitamine , hormoni naturali de crestere.
Orzul verde contine o enzima proteica, superoxid dismutaza cu rol in reducerea radicalilor liberi, oxidril (radicali care atunci cand sunt activi favorizeaza imbatranirea celulelor si aparitia bolilor), revitalizarea organismului, incetinirea procesului de imbatranire (orzul verde este cea mai bogata sursa naturala cunoscuta de superoxid dismudaza), contine acid abscizic (ca si graul verde) o substanta care incetineste dezvoltarea tumorilor maligne, incetinirea proceselor de imbatranire,procesul de reconstructie si refacere. tisulara, enzima descoperita de dr. Yoshihida Hagiwara
Proprietatile orzului
Efect hipertensor, are proprietati vasoconstrictoare, scazand tensiunnea arteriala, determina detoxifierea organismului, a sangelui, stimularea imunitatii, regenerarea si refacerea structurilor noi, cicatrizare; elimina surplusul de lichide, regleaza greutatea corporala, revigoreaza organismul, creste potenta efect fibrofug, efect expectorant, emolient, calmant in afectiuni respiratorii (bronsite cronice, afectiuni pulmonare), afectiuni tumorale (efecte chiar miraculoase) , avand rol in procesele de constructie si refacere la nivelul celulei hepatice , favorizeaza secretiile gastrice, clorofila avand rolul de a cicatriza mucoasa gastrica si de a reduce aciditatea, hormonii naturali continuti in orzul incoltit este eficient in sterilitate, impotenta in plus prin continutul de fibre reduce absorbtia colesterolului.
Terapie si remedii
Hipotensiunea arteriala, afectiuni tumorale benigne sau maligne , ulcer gastric, anemie, hepatita virala acuta sau cronica, atonie gastrica sau intestinala, afectiuni oculare, ateroscleroza cerebrala, pancreatite, dereglari hormonale, retard psiho-motor, nevralgii, insomnii, schizofrenie, epilepsie, afectiuni ginecologice, impotenta, sterilitate, hemoragii, afectiuni dermatologice.
Contraindicatii
Enteropatii cu intoleranta la gluten.
Cura cu suc de orz, este de un pahar de suc diluat, baut de 2-3 ori /zi, pe stomacul gol cu jumatate de ora inainte de masa , minim 3 luni. S-au obtinut rezultate in tratarea cancerului de piele, pancreatic, diverse forme de leucemie,cancer de colon, san, ovarian. Este considerat eficient in stabilizarea psihologica si energizant fizic, anorexie, gastrite, pancreatite, afectiuni hepatice, viroze pulmonare, astm bronsic, neurastenie, epilepsie, retard psiho-motor, dermatite, eczema, ulcere varicoase, tromboflebite, sterilitate, impotenta, dereglari hormonale,afectiuni reumatismale, diabet si lista ramane deschisa.