Sos Veloute

Ingrediente
3 linguri faina , 2 linguri unt, 360ml supa concentrata de pui sau vita, sare, piper.

Mod de preparare:
Se incalzeste supa. Intr-o tigaie cu margine mai inalta sau cratita, se topeste untul la foc mic, fara sa il lasi sa se arda. Ca sa nu se arda se pune o lingurita de ulei. Adauga toata faina odata, dupa ce s-a topit untul si amestecam contunuu cu un tel. Dam focul la moderat si continuam sa amestecam timp de 2 minute. Adaugam peste acest amestec, cateva linguri din supa incalzita si continuam sa amestecam continuu, apoi, toarnam treptata restul de supa, amestecand rapid. Lasam sosul sa fiarba la foc mic pana cand incepe sa se ingroase. In Tehnologia Preparatelor Culinare este specificat ca orice sos care are la baza faina, se lasa sa fiarba 40 min.
Condimentam sosul cu sare si piper, iar la final il strecoaram printr-o sita deasa. Acesta este un sos de baza la care putem adauga diferite arme ca: nucsoara, marar, tarhon, etc.
Specificul bucatariei franceze

 

poza R     DANYELLE COOKING CONS SRL
Bucuresti - Romania
Telefon: 0721.825.819
Email: danyelle@danyelle.ro
---------------------------

Preluarea si reproducerea informatiilor publicate pe site-ul www.danyelle.ro se poate face doar cu acordul scris si cu respectarea legislatiei in vigoare.

    TRADE MARK DANYELLE COOKING

 4194948                HAWAII REGISTRATION