Sos Demi-Glace

Ingrediente:
2 linguri cu pasta de rosii, 2.5 kg oase/carne vita (un kg oase de vita, un kg piept de vitel cu os, 500g rasol vita cu os), 2 linguri otet, 2 morcovi, o ceapa mare, o bucata telina radacina (cca 150g), 2 foi dafin, o legatura patrunjel, jumatate lingurita cu cimbru, un fir rozmarin, 1/2 lingura piper negru boabe, o lingurita sare.

Mod de preparare:
Se aseaza oasele intr-un singur strat, intr-o tava mare si se dau la cuptor la foc maxim pentru o ora. Intr-o oala mare (una mai larga, nu folositi una inalta) se pun restul ingredientelor (zarzavatul sa fie taiat bucati mari). Deasupra, asezati carnea din cuptor, apoi adaugati apa rece, cat sa fie carnea si legumele perfect acoperite. Adaugati sarea.
Fierbeti la foc mic pentru cca 6-7 ore. Supa nu are voie sa clocoteasca deloc, doar sa bolboroseasca usor, altfel va iesi tulbure! Nu amestecati deloc in oala in acest timp! Nu mai adaugati apa dupa ce incepe sa fiarba! Singurul lucru pe care trebuie sa-l faceti e sa spumati supa din cand in cand.
Strecurati supa folosind o strecuratoare in care puneti tifon dublu.
Supa strecurata cand se racoreste se da la frigider pana a doua zi. Se ia toata grasimea care s-a solidificat deasupra si se arunca. Supa va arata cam ca si raciturile.
Se pune supa intr-o oala si se fierbe iar la foc mic timp de 3 ore, pana se reduce mai mult de jumatate.
Se strecoara supa redusa prin tifon. Dati la frigider pana se intareste. Va arata ca un jeleu sau piftie. Rezista doua saptamani la frigider si 6 luni la congelator.
Specificul bucatariei franceze

poza R     DANYELLE COOKING CONS SRL
Bucuresti - Romania
Telefon: 0721.825.819
Email: danyelle@danyelle.ro
---------------------------

Preluarea si reproducerea informatiilor publicate pe site-ul www.danyelle.ro se poate face doar cu acordul scris si cu respectarea legislatiei in vigoare.

    TRADE MARK DANYELLE COOKING

 4194948                HAWAII REGISTRATION