Saltimboca alla romana

Ingrediente:
pulpa de vitel, prosciutto crudo, frunze proaspete de salvie, faina, unt, vin alb sec, sare, piper.

Mod de preparare:
Se taie pulpa felii foarte subtiri, se sareaza si se pipereaza. Se adauga doua frunze de salvie si o felie de prosciutto crudo(jambon) pe fiecare bucata de carne. Se indoaie feliile in doua,
sau se pot lasa chiar asa cum sunt, apoi se prind cu scobitoare dupa care se trec prin faina. Se topeste untul, impreuna cu cateva picaturi de ulei pentru a nu se arde. Intr-o tigaie mare la foc destul de puternic, se adauga carnea, se lasa cate doua minute pe fiecare parte dupa care se reduce focul. Se lasa pe foc pana ce se fragezeste. Se scot feliile de carne, se indeparteaza scobitorile si se tin la cald. Intre timp, in vasul in care s-au prajit transele de carne, se scurge uleiul si se toarna vinul, razuind peretii cu un instrument de lemn, operatie prin care rezulta un sos pentru carne. La servire se pune carnea, peste care se adauga sosul.
Specificul bucatariei italiene

poza R     DANYELLE COOKING CONS SRL
Bucuresti - Romania
Telefon: 0721.825.819
Email: danyelle@danyelle.ro
---------------------------

Preluarea si reproducerea informatiilor publicate pe site-ul www.danyelle.ro se poate face doar cu acordul scris si cu respectarea legislatiei in vigoare.

    TRADE MARK DANYELLE COOKING

 4194948                HAWAII REGISTRATION