Salata Waldorf

Salata Waldorf a fost inventata de un ospatar pe nume Oscar Tschirky. Pe cand lucra ca maitre d’hotel la hotelul newyorkez Waldorf, intre anii 1890 - 1896, el a avut ideea de a crea o combinatie unica de mere taiate cubulete, tulpini de telina si maioneza.
Unii bucatari pun si boabe de struguri taiate jumatati, precum si stafide mari sau curmale taiate marunt. Astazi, in locul tulpinilor de telina se foloseste adesea telina radacina, a carei aroma nu este la fel de puternica. Textura mai densa a radacinii formeaza un contrast placut cu merele zemoase.

Ingrediente pentru 4 portii:
4 mere (de peferat Ionatan), 200g telina radacina, 3-4 linguri maioneza, o lingura smantana groasa, sare, piper alb, 100g boabe de struguri fara samburi, 100g miez de nuca.

Mod de preparare:
Merele se curata de samburi si se taie cuburi mici cam cat boaba de mazare, telina de curatata, se spala si se taie la fel ca merele, nucile se maruntesc in bucatele nu prea mici si se pune deasupra salatei, atunci cand este gata si asezata pe farfurie, boabele de struguri de taie pe jumatate. Se amesteca toate cu maioneza si smantana si se potriveste gustul cu sare si piper alb.
Este mai gustoasa daca maioneza este fauta in casa.
Se servește de obicei așezata pe frunze de salata verde.
Sa retineti faptul ca aceasta este o salata antreu si poate tine locul felului intai.
Specificul bucatariei americane

poza R     DANYELLE COOKING CONS SRL
Bucuresti - Romania
Telefon: 0721.825.819
Email: danyelle@danyelle.ro
---------------------------

Preluarea si reproducerea informatiilor publicate pe site-ul www.danyelle.ro se poate face doar cu acordul scris si cu respectarea legislatiei in vigoare.

    TRADE MARK DANYELLE COOKING

 4194948                HAWAII REGISTRATION