Salata algeriana cu chiftelute de miel

Ingrediente pentru 4 portii:
200g de carne tocata de miel (pulpa), 200g de graunte medii (pentru cuscus), 2 vinete, 100g de naut, 400g de fasole fava, 2 cepe, un catel de usturoi, 8 fire de menta, o lingurita cu praf de chimen, o lingura cu otet, 5 linguri cu ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare:
Punem grauntele pentru cuscus intr-un castron, le umezim cu apa rece apoi le scurgem imediat. Lasam grauntele astfel timp de 15 minute, amestecandu-le din cand in cand, dupa care le punem la fiert 15 min., la aburi. Le lasam sa se raceasca. Spalam vinetele si le taiem cubulete. Este bine ca inainte de a le pregati sa fie puse in apa rece cu sare, pentru a se elimina toxinele. Le vom sota timp cateva minute, intr-o tigaie, cu doua linguri de ulei de masline. Amestecam usturoiul cu cepele, decojite si tocate si carnea de miel. Adaugam si cateva frunze de menta, taiata fin, jumatate din cantitatea de chimen, condimentam cu sare si piepr dupa gust. Din aceasta compozitie se vor modela chiftelute de marimea unei nuci.
Dupa ce s-au calit si rumenit vinetele, le scurgem si le lasam deoparte. Completam cu o lingura cu ulei de masline si prajm chiftelutele timp de 4-5 minute, intorcandu-le pe ambele parti.
Acum, oparim fasolea fava, apoi scurgem si racestem sub jet de apa rece, urmand ca apoi sa fie decorticata. Intr-o salatiera, toarnam cuscusul, nautul scurs, fasolea fava si restul de menta. Intr-un castron, omogenizam otetul cu un praf de sare, cu restul de ulei, chimen si piper. Toarnam dressing-ul in salatiera si amestecam. Asazam deasupra cubuletele de vinete si chiftelutele de miel, dupa care se poate servi.

poza R     DANYELLE COOKING CONS SRL
Bucuresti - Romania
Telefon: 0721.825.819
Email: danyelle@danyelle.ro
---------------------------

Preluarea si reproducerea informatiilor publicate pe site-ul www.danyelle.ro se poate face doar cu acordul scris si cu respectarea legislatiei in vigoare.

    TRADE MARK DANYELLE COOKING

 4194948                HAWAII REGISTRATION