Popcornul la microunde

Alimentatia sanatoasa a devenit o adevarata provocare
Popcornul este o gustare nutritiva benefica pentru sanatatea ta, insa doar atunci cand este facut in conditii corespunzatoare. Se face din porumb - o cereala integrala cu beneficii importante pentru sanatate.
In urma cu 25 de ani, locul popcornului clasic, facut in tuci, pe aragaz, din boabe de porumb, a fost luat de pungile economice pentru microunde. Acestea sunt facute sa iti ofere o portie generoasa de floricele in doar 2 minute, fara niciun efort din partea ta. Singurul care face toata treaba este cuptorul cu microunde.

In topul produselor nesanatoase sunt floricelele la microunde. Acestea contin o substanta nociva pentru sanatate, cunoscuta sub denumirea de acid perfluorooctanic. Medicii o asociaza cu diferite forme de cancer si cu infertilitatea.

Popcornul pentru microunde: o amenintare pentru sanatate
Daca citesti cu atentie eticheta unei pungi de popcorn pentru microunde, vei constata ca ingredientele regasite in ea nu se limiteaza doar la boabe de porumb si sare. Majoritatea contine ulei de soia partial hidrogenat, una dintre cele mai toxice grasimi trans, dar si alte tipuri de astfel de grasimi nesanatoase.
In plus, ai putea constata, cu surprindere, ca in punga ta de popcorn se regasesc si ceva urme de lapte sau ... peste.
Continuand lecturarea etichetei, o sa ajungi la un alt ingredient care-ti poate da sanatatea peste cap: aromele artificiale oferite de aditivi alimentari nocivi.
Pe langa toate acestea, producatorii au fost nevoiti sa se gandeasca la o solutie pentru ca ingredientele din interior sa nu treaca prin punga in timpul prepararii. Si au gasit-o pe cea mai simpla si nociva: injectarea unor chimicale care impiedica ingredientele - uleiul, sarea, aromele - sa se imbibe prin punga de hartie.

Metoda sanatoasa de popcorn la microunde
Specialistii sustin ca poti iesi mai ieftin si mai sanatos daca iti prepari chiar tu popcornul, cumparand, separat, o punga de boabe de porumb de floricele si cateva pungi de hartie. Adauga un pumn de boabe in punga, inchide-o prin rasucire si pune-o in cuptorul cu microunde. Dupa ce se fac floricelele, adauga putina sare sau unt, amesteca-le bine si savureaza o portie cu adevarat sanatoasa de popcorn.

poza R     DANYELLE COOKING CONS SRL
Bucuresti - Romania
Telefon: 0721.825.819
Email:
---------------------------

Preluarea si reproducerea informatiilor publicate pe site-ul www.danyelle.ro se poate face doar cu acordul scris si cu respectarea legislatiei in vigoare.

    TRADE MARK DANYELLE COOKING

 4194948                HAWAII REGISTRATION