Ingrediente pentru aluat:
2 oua, 200g ulei, 250g iaurt gras, 1 ligurita praf de copt, 2 plicuri cu zahar vanilat, faina cca 800g (se adauga pana ce aluatul nu se mai lipeste de maini).
Ingrediente pentru umplutura:
1 kg branza dulce, 300g branza sarata, 200g zahar tos, un baton de vanilie, 6-8 oua, o lingura cu gris, 200g stafide.
Mod de preparare:
Intr-un vas amestecam toate ingredientele pentru aluat, pana ce se incorporeaza bine si nu se mai lipeste de maini. Lasam la rece pentru cca. 30 minute. Daca vreti ca aluatul sa fie pufos, puteti adauga si 10g de drojdie proaspata. Intre timp amestecam compozitia pentru umplutura din toate ingredientele de mai sus( batonul de vanilie se despica in doua, pe lungime, se scot semintele, care se adauga si ele, iar tulpina se toaca marunt). O lasam sa se odihneasca cca. jumatate de ora. Ca sugestie as spune sa fiti atenti la cantitatea de oua, adica: daca sunt oua mici-reduceti cantitatea si invers. Ideal este ca compozitia sa aiba consistenta unei smantani groase. Astfel, placinta va iesi suculenta si frageda, nu ca o mamaliga si mai dura.
Aluatul il impartim in doua, iar jumatate intindem pe tava, tapetata cu faina sau peste care ati pus hartie pentru copt, apoi compozitia iar deasupra al doi-lea strat de aluat. Lasam la copt, la foc potrivit, sau la 170Ç, pentru cca. 20-25 min. Se tapeteaza cu zahar farin imediat ce s-a scos din cuptor. La servire se poate acompania cu dulceata de rosii, sau de struguri.
Specificul bucatariei lui Danyelle Cooking