Cu toate acestea, intr-o foarte scurta perioada de timp, aceasta a crescut in popularitate în Franta. Francezii infuleca Pangas ca si cum ar fi ultima lor masa de supa de taitei. Sunt foarte, foarte accesibili (ieftini), sunt vanduzi fileuri fara oase si au o aroma si textura neutra (blanda); multi l-ar compara cu cod dar vandut mult mai ieftin. Desi unii oameni il gasesc gustos, de fapt, ceva este extrem de neplacut. Sper ca informatiile furnizate aici va vor servi ca foarte informatii importante pentru dumneavoastra si viitoarele alegeri. Iata de ce cred eu ca este mai bine sa fie lasat in magazine si nu pe platouri la cina:
Pangasius au un nivel ridicat de otravuri si bacterii industriale arsenic, toxine si substante periculoase ce prodvin din sectorul industrial în crestere:
-bifenilii policlorurati (PCB),
-DDT si metabolitii sai (DDTs),
-din metal contaminari cu chlordane legate de compusi (CHLs),
-hexaclorciclohexan izomeri (HCHs),
-hexaclorbenzen (HCB)).
Motivele sunt ca Mekong River este unul dintre cele mai poluate rauri de pe planeta, iar in acesta este crescut "pangas" sau "pangasius". De-a lungul raului, industriile arunca substante chimice si deseuri industriale direct în el.
Pangasius nu sunt ecologici, ci mai degraba este cel mai "neecologic" aliment ce s-ar putea manca - "Cumpar local" înseamna a crea cel mai mic dejastru de mediu.
Pangasius este situat la polul opus alimentelor ecologice.
Pangasius sunt crescuti in Vietnam .
Pangasius sunt hraniti cu alimente care provin din Peru, hormonii lor (care sunt injectate în femelele Pangas) provin din China si în cele din urma, ele sunt transportate de la Vietnam în Franta.