Oua Benedict

Ingrediente pentru doua portii:
2 oua, 2 felii de jambon sau sunca, o chifla rotunda taiata pe jumatate, sos olandez(vezi reteta).

Mod de Preparare:
In mod normal ouale se fierb in apa cu otet, la fel ca ochiurile romanesti, insa eu am pregatit ouale in stilul meu propriu. Am pus o tigaie cu ulei pe aragaz, fara foc. Am pus ouale in tigaie, in locuri diferite, ca sa nu se uneasca untre ele, dupa care le-am pus la incins. Cu o lingura punem continuu ulei cald peste oua, pana se coaguleaza complet. Nu vor avea timp sa se prajeasca, deci nu vor avea crusta dedesubt si nici galbenusul nu se va intarii. Cand ouale sunt puse in ulei rece, isi vor pastra forma rotunda, daca sunt puse in ulei incins se vor imprastia in tigaie. Scoatem oule pe o farfurie. Punem feliile de chifla in tostier si le prajim putin. Jambonul sau sunca se frije pe plita, sau o tigaie bine incinsa si unsa cu ulei. La montare punem mai intai feliile de chifla, jambonul sau sunca, ouale, iar deasupra sosul olandez (vezi reteta).
Se poate decora cu frunze de verdeata sau rosii cherry.
Specificul bucatariei franceze

 

poza R     DANYELLE COOKING CONS SRL
Bucuresti - Romania
Telefon: 0721.825.819
Email: danyelle@danyelle.ro
---------------------------

Preluarea si reproducerea informatiilor publicate pe site-ul www.danyelle.ro se poate face doar cu acordul scris si cu respectarea legislatiei in vigoare.

    TRADE MARK DANYELLE COOKING

 4194948                HAWAII REGISTRATION