Musaca din dovlecei si cartofi

Ingrediente:
500g ciuperci, 3 cartofi mari, 3 rosii, 2 dovlecei, ½ legatura marar.
Pentru sos de rosii:
100 -150g pasta de tomate sau un sos de rosii mai gros, sare, piper, busuioc uscat.

Mod de preparare:
Ciupercile se soteaza, la foc mic cca. 10min, apoi se adauga rosiile decojite dupa care se mai tin pe foc 5 minute. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si mai adaugam o jumatate de legatura de marar tocat.
Intre timp se fierb cartofii si se paseaza ca pentru piure si se sareaza dupa gust. Dovleceii se taie felii de 2-3mm.
Se unge tava (sau vasul de iena) cu ulei si urmeaza primul strat din dovlecei feliati. Deasupra lor adaugam sos de rosii (bulion) cu sare, busuioc uscat si piper.
Deasupra intindem un strat de piure, peste care punem ciupercile sotate. Pe ultimul strat punem feliutele de dovlecei, apoi sosul facut din bulion, sare, piper, busuioc.
Se tine la cuptor, foc mediu, cca. 30 min. Este gustos si usor de facut. Cand musacaua este pe jumatate coapta, putem sa ii dam un aspect placut, daca turnam, uniform, pe deasupra un amestec din smantana-200g si o lingura de faina, apoi lasam pana de devine aurie la culoare.
Specificul bucatariei lui Danyelle

poza R     DANYELLE COOKING CONS SRL
Bucuresti - Romania
Telefon: 0721.825.819
Email: danyelle@danyelle.ro
---------------------------

Preluarea si reproducerea informatiilor publicate pe site-ul www.danyelle.ro se poate face doar cu acordul scris si cu respectarea legislatiei in vigoare.

    TRADE MARK DANYELLE COOKING

 4194948                HAWAII REGISTRATION