Mucenici moldovenesti

Ingrediente:
550g faina, un praf de sare, 30g drojdie, 7 linguri zahar, coaja rasa de lamaie/portocala, 100ml ulei, 250ml apa calduta.
Pentru sirop:
150g zahar, 70ml apa, 2 linguri miere.
Pe deasupara:
150g nuca macinata, o lingura zahar, coaja de lamaie.

Mod de preparare:
Aluatul
Faina se amesteca cu zaharul si un praf de sare. Drojdia se amestecaformeaza pe masa snururi l cu putina apa calduta si 1 lingurita de zahar. Se lasa intr-un loc calduros pana isi dubleaza volumul.
In mijlocul fainii se face o adancitura, se pune apa calduta, uleiul, aromele si drojdia dizolvata. Se framanta aluatul pana devine elastica si nu se mai lipeste de maini. Se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa intr-un loc cald pentru 40-60 minute sau pana isi dubleaza volumul.
Aluatul se rastoarna pe masa de lucru si se imparte aluatul in 10 bucati. Se formeaza pe masa de lucru snururi lungi din care se fac 8-turi si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se lasa 15 minute sa creasca, apoi se ung cu putina apa sau cu lapte de soia. Se coc 35-40 minute in cuptorul preincalzit.

Siropul
Apa si zaharul se pun intr-ocratita si se fierb pana se fac bule la suprafata. Se da deoparte si se adauga mierea, se amesteca. Puteti sa adaugati si arome, daca doriti.
Dupa ce s-au copt mucenicii se pensuleaza cu sirop si se presara cu amestecul de nuca, zahar si arome.

poza R     DANYELLE COOKING CONS SRL
Bucuresti - Romania
Telefon: 0721.825.819
Email: danyelle@danyelle.ro
---------------------------

Preluarea si reproducerea informatiilor publicate pe site-ul www.danyelle.ro se poate face doar cu acordul scris si cu respectarea legislatiei in vigoare.

    TRADE MARK DANYELLE COOKING

 4194948                HAWAII REGISTRATION