Aceasta mancare chinezeasca de porc cu vinete este o reteta traditionala, chinezeasca Sichuan, in care gustul picant al vinetelor cu sos iute este completatde gustul dulce al carnii de porc.
Ingrediente:
3 vinete usoare, aprox. 500g, 200g carne porc tocata, 100g praz tocat, 2 linguri sos iute cu usturoi, 2 linguri sos soia, 2 linguri otet chinezesc de orez, 2 linguri vin chinezesc de orez, 2 linguri usturoi tocat, 2 linguri ghimbir tocat sau ras, o lingurita zahar, ulei pentru prajit, sare.
Mod de preparare:
Vinetele se curata si se taie rondele. Se pune sare grumjoasa, se lasa 15 minute apoi se spala si se storc. Se prajesc in ulei, cate un minut pe fiecare parte, apoi se dau deoparte. Carnea tocata de porc se caleste in putin ulei, cu usturoi si ghimbir. Se amesteca folosind o lingura de lemn, si se desfac cocoloasele care se formeaza cand calim carnea tocata de porc. Se da deoparte dar se tine la caldura. Sosul iute cu usturoi se amesteca impreuna cu sos de soia, otet, vinul chinezesc de orez, zahar, 1/2 pahar de apa si se pune pe foc, Cand fierbe se adauga vinetele prajite. Se lasa sa fiarba 3 minute, se adauga prazul tocat foarte fin si se mai lasa pe foc 2 minute. Se pun vinetele pe un platou, se aranjeaza si carnea de porc, se toarna sosul si se serveste imediat, fierbinte.